Er zijn steeds meer manieren om voor jouw gezicht de perfect wenkbrauwen te creëren. Zo zijn er verschillende ontharingstechnieken om je wenkbrauwen te shapen, maar ook technieken voor het opvullen of kleuren van je wenkbrauwen. Door deze grote variatie in technieken heb je een uitgebreid aanbod om uit te kiezen. Een keuze maken is wel zo makkelijk als je van iedere term weet wat het inhoudt. Daarom staan hier een aantal van de bekendste technieken en termen op een rijtje.

Epileren
Epileren is een ontharingsmanier waarbij de haartjes worden uitgetrokken. Voor je wenkbrauwen gebruik je hiervoor een pincet of een speciaal epileerpincet. Doordat de haartjes met wortel worden verwijderd duurt het langer voor ze terug groeien dan wanneer je een scheerapparaatje gebruikt. Met het epileren is het wel erg lastig om hele kleine haartjes of donshaartjes weg te halen. Het epileren duurt, gezien je per haartje werkt, wel langer dan de onderstaande technieken. Epileren wordt vaak gebruikt om  een natuurlijk uitstraling te behouden.

Waxen
Wanneer je houdt van een strakke stijl voor je wenkbrauwen is waxen een geschikte ontharingsmethode. Daarnaast neemt het waxen minder tijd in beslag dan bijvoorbeeld epileren. Alle haartjes worden met wortel en al verwijderd, zo ook de kleinste haartjes en donshaartjes. Er wordt wax aangebracht rond de wenkbrauwen met een klein spateltje. Wanneer dit is afgekoeld en hard is geworden kan dit er worden afgetrokken. Je kunt je wenkbrauwen zelf thuis waxen met verschillen waxpaketten of je kunt ze laten waxen bij een salon.

Threading
Bij deze ontharingstechniek wordt gebruik gemaakt van draad. De haartjes worden met wortel verwijderd door twee in elkaar gedraaide draden die langs de oppervlakte van je huid worden gerold. Met deze techniek kun je ook mooie, strakke wenkbrauwen creëren, omdat de haren per lijn worden uitgetrokken. Het is een natuurlijke manier waar geen chemische producten bij komen kijken, waardoor de kans op irritatie of een allergische reactie wordt verkleind. Net als waxen is threading een snelle manier van ontharing die ook de donshaartjes verwijderd.

Brow lamination
Als je mooie, volle wenkbrauwen hebt met dikke haren, maar deze soms moeilijk te temmen zijn, is brow lamination misschien iets voor jou. Met deze behandeling worden namelijk de haren van je wenkbrauw allemaal in één richting gezet. Dit wordt gedaan door de haren de goede richting op te borstelen en te bedekken met een speciale vloeistof om de haren flexibeler te maken. Het resultaat van deze behandeling blijft ongeveer zes weken zichtbaar. Door het correct positioneren van de haren lijken je wenkbrauwen voller en strakker.

Wenkbrauwen verven
Om je wenkbrauwen meer te laten spreken kun je ze voorzien van een kleurtje. Als je veel verschillende kleuren haartjes hebt, of misschien hele lichte haartjes, kan het verven van de wenkbrauwen een uitkomst zijn. Door je wenkbrauwen te verven hoef je geen make-up meer te gebruiken om je wenkbrauwen donkerder te maken of bij te tekenen. Met professionele verf kunnen je gekleurde wenkbrauwen wel vier tot zes weken mooi blijven. Er zijn ook veel verfpakketjes verkrijgbaar om dit zelf thuis te doen, maar je kunt hiervoor ook een beautysalon bezoeken.

Voor tips om andere delen van je lichaam te ontharen kijk je op deze pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in