Een winkel die eigenlijk iedereen zou moeten kennen maar waar te weinig mensen van op de hoogte zijn; dat is de DM drogisterij in Duitsland. Dit is niet zomaar een drogist zoals de Etos of de Kruidvat bij ons in Nederland; zij hebben een veel groter assortiment met als voornaamste feit dat de prijzen er lager liggen dan in ons kikkerlandje. Wat zijn de voordelen van deze winkel? In dit artikel worden deze voordelen op een rijtje gezet.

Een groter assortiment

De drogisterij in Duitsland heeft over het algemeen een groter assortiment dan de Nederlandse drogist. Zo hebben zij meer verschillende merken en ook een eigen huismerk, wat van een goede kwaliteit is. Heb je dan ook zin om allemaal verschillende nieuwe merken te ontdekken? Dan ben je hier zeker op het goede adres omdat je allemaal pareltjes zal vinden die je niet in onze Nederlandse winkels kan vinden. Ook is het heerlijk om door dat grote assortiment te neuzen, op zoek naar leuke en fijne nieuwe artikelen.

Ook lopen zij soms voor op de collecties, en hebben zij andere limited editions dan dat wij in Nederland hebben. Ook een reden om te gaan dus, omdat je die speciale items kan vinden terwijl het in Nederland niet mogelijk is. Het kan ook zijn dat je graag wat wil proberen maar het wel wat aan de prijs vindt. Dan kan je dit bijvoorbeeld bij de DM kopen voor wat minder geld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een shampoo bar, dat is helemaal van deze tijd.

Een stuk goedkoper!

Echte Nederlanders letten op de prijs en dat is al reden genoeg om naar de DM in Duitsland te gaan. De prijs ligt namelijk een stuk lager dan de Nederlandse prijzen. Zo heb je op de merken die wij kennen, al een fikse korting. Niet altijd heb je dan hele euro’s korting maar ook de kleine bedragen kunnen erg fijn zijn. Denk aan Nivea of een pak Pampers, dat zal in Duitsland een stuk goedkoper zijn.

Ook heeft de DM een super fijn eigen merk, waarbij je maar 55 cent betaalt voor een shampoo of douchegel van 400 milliliter. Dit merk heet Balea, en is eigenlijk ook nog eens van een hele goede kwaliteit. Eigenlijk kan je vrijwel alles van dit merk kopen, want een handzeep van dit merk is ook van een goede kwaliteit en ook de watjes zijn een stuk goedkoper dan bij ons in Nederland.

Prima ligging

De meeste DM’s hebben een prima ligging voor Nederlanders. Je kan er bijvoorbeeld in Keulen een bezoeken, maar zo heb je nog meer filialen die op een prima afstand van de grens met Nederland liggen. Wanneer je dan toch een bezoekje aan de DM gaat brengen, kan je dit net zo goed combineren met een bezoekje aan de Kaufland bijvoorbeeld en kan je ook eens goedkoop gaan tanken. Zo maak je er echt een dagje uit van in Duitsland, super leuk om te doen en ook nog eens goed voor de portemonnee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in