Je kent het wel; het is al laat maar je hebt eigenlijk geen zin meer om uitgebreid te koken óf je hebt niks meer in huis. Een tripje naar de plaatselijke afhaal ligt op de loer, maar je zou ook kunnen zorgen dat je makkelijke dingen in de vriezer hebt liggen zodat je op dit soort momenten simpel, goedkoop, lekker en gezond kan eten. Je kan namelijk best wel veel dingen invriezen, wat ook enorm fijn is voor de portemonnee. Want elke dag een tripje naar de supermarkt telt ook flink op.

De basics

Het is fijn om wat basics in de vriezer te hebben liggen zodat je daar altijd wat mee kan maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kipfilet, stukjes vlees, spinazie of aardappeltjes. Zo kan je altijd een makkelijke Hollandse maaltijd op tafel toveren. Het is dan ook handig om altijd iets van ui in huis te hebben, maar dit doe je natuurlijk niet in de vriezer. Je kan ook vis invriezen, dus bijvoorbeeld zalmfilets of vissticks, naast dat je smaakmakers kan invriezen. Denk bijvoorbeeld aan peterselie. Was dit eerst en hak het dan fijn, om het vervolgens in hersluitbare diepvrieszakken op te bergen.

Groentes!

Hierboven werd al spinazie genoemd, maar je kan natuurlijk ook allemaal andere soorten groentes invriezen. Zo kan je boerenkool invriezen, maar ook paprika en prei zijn goede opties. Wil je helemaal makkelijk doen? Vries dan zakjes voorgesneden (roerbak)groenten in, daar kan je super makkelijk iets lekkers mee maken. Je kan hier een omelet mee maken, maar het ook bakken met een sausje en serveren met wat rijst bijvoorbeeld. Of je maakt er een Japans noedelgerecht van; alles kan eigenlijk.

Gerechten invriezen

Het is helemaal handig om gerechten in te vriezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lasagne, maar ook aan zelfgemaakte soep. Deze dingen zijn heel makkelijk om in grote porties te maken en om in te vriezen. Zo kan je bijvoorbeeld ook een restje van de pasta invriezen om later op te eten; altijd handig om in huis te hebben bij gebrek aan zin om te koken.

Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook in grote getalen pesto maken of een pastasaus maken. Dit zorgt ervoor dat jij binnen een handomdraai een heerlijke gezonde pasta op tafel zet, je hoeft namelijk alleen de pasta te koken en de saus op te warmen. Zorg dan voor een tomatensaus bijvoorbeeld met veel extra groenten en misschien zelfs al met wat gehakt er doorheen, zodat je het helemaal makkelijk maakt voor jezelf.

En heb je nou echt geen zin om te koken? Dan is een frietje samen met wat snacks natuurlijk ook altijd nog een optie, uit de vriezer. Het is dan ook handig om dit altijd in huis te hebben, zodat je dit kan eten als je echt totaal geen inspiratie meer hebt.

Wil je wel wat gezonds op tafel toveren en de vriezer vol maken? Neem dan een kijkje bij deze voeding met een functie, zodat je de juiste dingen invriest om een gezonde levensstijl te behouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in