Wanneer je met wat mensen afspreekt, online of fysiek, dan is de kans aanwezig dat je er een lekkere borrel bij wil pakken. Je kan natuurlijk gaan voor een normaal biertje of een glas wijn, maar speciaalbier is tegenwoordig helemaal hip en happening. Je hebt super veel verschillende varianten, wat het juist extra leuk maakt. Zo kan je eigenlijk allemaal verschillende smaken proberen zodat er iets tussen zit dat jij toch wel lekker vindt. Wil je hier wat meer over weten? Lees dan vooral even verder.

De geschiedenis van speciaalbier

Zo halverwege de jaren tachtig werden speciaalbieren steeds bekender en populairder. Het duurde dan ook niet lang voordat dit Belgische bier ook in Nederland veel fans kreeg. Zo kregen we steeds meer eigen brouwerijen ook in Nederland hiervan. Hierdoor werden er ook nog meer speciaalbiertjes ontworpen omdat brouwers verschillende creatieve recepten gingen uitproberen. Dat is ook de reden dat je tegenwoordig uit honderden soorten kan kiezen.

De verschillende soorten speciaalbier

Je hebt honderden soorten speciaalbier, maar wel een paar bekende namen zodat je makkelijk weet welke smaak jij waarschijnlijk wel lekker gaat vinden. Zo heb je dubbel, tripel maar ook blond en IPA-bier. Iedere brouwerij heeft een eigen stijl en werkwijze, wat ervoor zorgt dat elk speciaalbiertje uniek en speciaal is. Het kan gaan van een licht biertje tot een heel donker biertje. Ook met smaken wordt er veel gewisseld, zo heb je super fruitige biertjes maar ook hele bittere. Door te testen wat jij lekker vindt, weet je ook wat je zelf moet kopen als je een keer voor het schap staat.

Waar koop ik dit?

Speciaalbier kan je tegenwoordig ook in de supermarkt vinden. Zo vind je niet alleen de standaardbiertjes maar veel meer soorten. Ook de labels in de supermarkt geven vaak aan wat voor smaak het is, dus of het bijvoorbeeld een IPA of een blond biertje is. Zo kan je gemakkelijk zorgen dat je de juiste smaak pakt. Je hebt in de supermarkt dan alsnog super veel verschillende keuzes. Wil je nog meer opties? Ga dan vooral naar een slijterij. Daar heb je vaak nog veel meer keuzes. Je hebt ook allemaal verschillende winkels speciaal voor speciaalbier. Zo heb je bijvoorbeeld bierschuren. Je kan het ook altijd nog over de grens gaan halen; hier is vaak ook veel keuze.

Hou kan je overzicht houden?

Uit die honderden speciaalbiertjes precies de juiste pakken en dan ook niet eentje nemen die je al hebt gehad; dat klinkt als een onmogelijke opgave. Zo heb je de app ‘Untappd’, waar je al je biertjes in kan zetten. Je kan ze hier ook beoordelen, zodat je weet of het een lekker biertje was of eigenlijk niet echt. Op deze app kan je ook vrienden volgen zodat je weet wat je moet kopen wanneer je een speciaalbierpakket samenstelt. Vergeet dan ook niet om er wat lekkers bij te doen!

Kater?

Om geen last te krijgen van een kater, kan je het beste veel water drinken. Aangeraden wordt om ook tussendoor water te drinken. Tips nodig? Lees dan dit artikel met tips om meer water te drinken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in