Ik zie vrouwen constant mannen bekritiseren omdat ze te ruw zijn of juist te veel aandacht aan hun uiterlijk besteden. En mannen staan net zo onder druk om er goed uit te zien als vrouwen die broodmagere modellen in tijdschriften zien en vinden dat ze op dieet moeten. Dus als je dit als vrouw leest (wat eigenlijk niet zou moeten), wees dan wat soepeler tegen je man; hij heeft ook gevoelens.

Nou, scheren is een standaardkarweitje dat normaal gesproken gedaan wordt voor je naar je werk gaat en waar je helemaal geen zin in hebt: je plenst wat water in je gezicht, kletst er wat schuim op en trekt jezelf aan repen met een Bic, met een pijnlijk en vlekkerig resultaat, maar zit je daarmee? Nee, natuurlijk niet, je bent net een half uur wakker. Ik denk dat de meeste mannen, ikzelf incluis, terug naar school moeten als het aankomt op scheren en hoe je dat behoorlijk doet, want als je het goed doet is het resultaat veel beter, en een beetje nazorg doet wonderen.

Voorbereiding:

Ik ben er heilig van overtuigd dat je je ’s avonds voor je naar bed gaat moet scheren, zoals je ook je tanden poetst en je wast. De reden daarvoor is dat je gezicht ontspannener is dan ’s ochtends vroeg en dat je meer geconcentreerd bent. ’s Avonds scheren betekent ook dat je het ’s ochtends niet hoeft te doen, zodat je langer in bed kunt blijven. Voor je het scheermesje pakt, is het raadzaam je gezicht te behandelen; gebruik daarvoor een pre-shave als King of Shaves, die reinigt de huid en verwijdert vuil voor het scheren.

Schuim of gel aanbrengen:

Het is tijd om het weer net zo te gaan doen als je opa: met behulp van een scheerkwast kun je je prima scheren, de kwast werkt als een milde scrub en maakt de haren scheerklaar. Gebruik een goede gel of schuim zoals L’Oréal for men of Nivea, breng met de kwast een flinke laag op en wrijf die met cirkelvormige bewegingen in je gezicht, zodat de haren rechtop gaan staan. Als je een goede, gelijkmatige laag hebt, ben je klaar voor het scheren.

Het scheren:

Verreweg de beste manier om te scheren is met een klassiek, uitklapbaar scheermes, waarmee je uitermate glad kunt scheren, maar tenzij je naar een gespecialiseerde kapper kunt die dit voor je doet, is dat niet erg praktisch voor dagelijks gebruik. Gebruik daarom een goed enkelbladig scheermesje, die luxe mesjes met vier bladen zijn volgens mij tijd- en geldverspilling. Ga bij het scheren altijd met de haargroei mee en nooit ertegenin, dan doet het geen pijn en kun je met een mesje van goede kwaliteit heel glad scheren.

Nazorg:

Na het scheren is de nazorg even belangrijk als het scheren zelf: gebruik voor gezicht en hals een goede, geurloze vochtinbrengende crème en nooit op alcohol gebaseerde vloeistoffen als aftershave, daar gaat de huid alleen maar van gloeien. Hieronder een selectie van producten die via Amazon verkrijgbaar zijn en die volgens mij goed werken: probeer je zo te scheren en ik weet zeker dat het je veel beter bevalt.

  


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in