Nu de koudere dagen er weer aan komen kan het lekker zijn om bij thuiskomst heerlijk weg te kruipen in een warme badjas. Je hoort de term badjas en kamerjas vaak gebruikt worden en soms worden ze ook door elkaar gebruikt. Maar wat is dan precies het verschil? In dit artikel lees je daar meer over zodat je ze nooit meer door elkaar gaat halen.

Het grootste verschil: materiaal

Het grootste verschil tussen deze twee is het materiaal. Zo is een badjas meestal gemaakt van badstof. Dat is katoen dat in lussen wordt geweven, waardoor er meer materiaal wordt gebruikt. Deze weeftechniek zorgt ervoor dat er meer vocht opgenomen kan worden in de stof. Het kan ook zijn dan ze van fleece worden gemaakt, dat is een sterk isolerende stof en heel erg zacht. Dat helpt echter niet bij het drogen.

Een kamerjas is vaak gemaakt van een luxe uitstralende stof. Dat kan ook fleece zijn, maar dat is vaak ook zijde. Het is een luxe stof die comfortabel zit waardoor je heerlijk kan paraderen door het huis. Een badjas is vaak van een dikkere en warmere stof waardoor het je iets meer warm weet te houden in de koudere wintermaanden, waar een kamerjas vaak ook een sexy kantje heeft.

Verschillend uiterlijk

Waar een badjas vooral het doel heeft om je warm te houden, heeft een kamerjas dat niet. Dat is meestal gemaakt van een mooie luxe stof met ook borduursels erop. In het Engels heet het een ‘dressing gown’, waar het vaak van zijde of satijn is. Een kamerjas wordt vaak gedragen in de avond, tijdens het lezen of bij de open haard. Een badjas heeft echt meer het doel om je warm te houden en is vooral heen functioneel. Een kamerjas ziet er dan ook gekleder uit dan een badjas, want deze is bedoeld om mooi te zijn en om vlug om te slaan. De termen worden door elkaar gebruikt omdat het natuurlijk beide bedoeld is om je te bedekken en het is allebei een jas, maar er is dus wel zeker een verschil in materiaal en uiterlijk.

Wanneer je naar de sauna gaat kies je vaak voor een badjas, omdat deze meer in de gelegenheid is om het vocht op te nemen. Ook is een kamerjas wat koud meestal, of je moet in de zomer gaan. Dan bestaan er ook badjassen zonder mouwen of kamerjassen zonder mouwen, waardoor je je wel bedekt voelt en je wel bedekt bent, maar niet de warmte hebt die een badjas of kamerjas met mouwen jou wel biedt. Dat kan heerlijk zijn in de zomer. Een kamerjas kan ook worden gebruikt als overslag wanneer je aan het strand ligt of op een resort loop te paraderen, het heeft namelijk een luxe uitstraling vergeleken met een badjas. Wanneer je dan naar de sauna gaat, kan je ook voor een massage gaan bijvoorbeeld. Kijk dan eens naar het nut van Mesotherapie tegen huidveroudering.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in