Dat er af en toe iets gescheerd moet worden, dat herkent iedereen wel. Of je nu dagelijks jouw oksels scheert, jouw gezicht scheert of jouw benen, de meeste mensen vinden het fijn om er verzorgd uit te zien en gebruik te maken van scheren om haar weg te halen. Dit hoeft natuurlijk niet, wanneer jij liever alles laat staan is dat ook helemaal prima. In dit artikel lees je meer over de verschillen tussen nat scheren en droog scheren, want het heeft allebei zijn voordelen en nadelen. Lees je mee?

De ins en outs van nat scheren

Nat scheren is eigenlijk de klassieke vorm van scheren. Vroeger gebeurde het namelijk al zo en de meeste mensen vinden het nog steeds prettiger om nat te scheren. Het nat scheren in plaats van droog scheren zorgt er namelijk ook voor dat je dode huidcellen kan verwijderen en dit zorgt voor een jonger uiterlijk. Na het scheren zal er dan ook een frissere gloed hangen wat wel fijn is als het bijvoorbeeld over jouw gezicht gaat.

Het nadeel hiervan is dat je bij een gevoelige huid, vaak wat meer gevoeligheden oploopt dan dat je ze kan omzeilen. Zo krijg je snel last van ingegroeide haren en huidirritatie, omdat het mesje dichter op de huid kan komen. Wanneer je last hebt van acne bijvoorbeeld, kan nat scheren ook lastig zijn. Nat scheren kost daarnaast ook meer tijd, je moet hiervoor douchen of bij de wasbak staan en er echt de tijd voor nemen. Daarom is het handig om daarvoor een scheerapparaat te kopen.

Alles over droog scheren

Waar droog scheren minder tijd kost omdat je het zo even tussendoor kan doen, zijn er nog andere voordelen die naar boven komen. Het is namelijk ook een stuk gemakkelijker. Je snijd het haar namelijk zo kort af dat het niet meer zichtbaar is, maar dat je het nog wel kan voelen met je hand. Je ervaart daardoor ook minder scheerproblemen, omdat het niet dicht genoeg op de huid gaat om veel ingegroeide haren te hebben en een geïrriteerde huid te creëren.

Het nadeel van droog scheren is dat het lastiger is om een zijdezachte huid over te houden omdat je dus niet dicht genoeg bij de huid kan komen om voor een zijdezacht gevoel te gaan. Ook kan het zijn dat er een droge huid achterblijft, omdat je dus materialen tegen je huid aan drukt waardoor de oliën van je gezicht bijvoorbeeld meer uit je huid worden getrokken. Dit is dan wel weer op te lossen door een crème te gebruiken na het scheren, waardoor je de huid weer gaat voeden.

Ga je bijvoorbeeld je benen om ‘hot legs’ te krijgen, dan is het verstandig om te gaan voor nat scheren wanneer je zijdezachte benen wil en droog scheren wanneer je snel op de foto moet en wil zorgen dat er geen haren zichtbaar zijn. Wel kan je met droog scheren sneller een wondje oplopen maar heb je met nat scheren dus meer last van ingegroeide haartjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in