Met de lente in aantocht is het tijd voor een nieuw verleidelijk parfum. Natuurlijk is die ideale geur voor iedereen anders. Bekijk hier tips om jouw ideale geur te vinden.

Lente

De lente is begonnen,  de ideale tijd om een lekker nieuw geurtje aan te schaffen. Waar moet je zoal op letten en wat kan het juiste parfum voor je doen?

Geurfamilies

Volgens geurexperts worden onze emoties voor 75 procent bepaald door wat we ruiken. Niet alleen iemands uiterlijk of karakter is van groot belang voor een goede relatie (vriendschappelijk of amoreus) maar hoe iemand ruikt bepaalt voor een groot gedeelte hoe we op iemand anders reageren. Geuren zijn ondergebracht in families. Hiermee worden geuren bedoeld die dezelfde combinatie van ingrediënten hebben. Deze verschillende geurfamilies zijn verantwoordelijk voor diverse emoties. Als je een zwoele avond tegemoet gaat, heb je een andere geurbehoefte dan wanneer je een middagje gaat shoppen, of gewoon naar je werk moet. Wanneer je op het juiste moment de juiste geur gebruikt, help je jezelf in de juiste stemming te komen.

Meerdere lagen

Hoe kun je het best beoordelen of een geur bij je past? Een geur is opgebouwd uit meerdere lagen (noten). De topnoot is het eerste uur het sterkst aanwezig, hierna komt het hart van de geur, die voornamelijk is opgebouwd uit warme vaak bloemige ingrediënten, dit hart ruik je het beste na twee tot vier uur. De basisnoot blijft bijna 24 uur bij je en bestaat uit houtige, kruidige en mosachtige tonen. Wanneer je een geur opbrengt, duurt het ongeveer een uur voordat je huid en de basisnoten van de geur zich met elkaar vermengen, hierbij speelt ook de pH-waarde van je huid een belangrijke rol. Een geur bestaat uit drie lagen en het duurt alles bij elkaar zo'n 2 tot 4 uur voordat hij helemaal ontwikkeld is. Ruik dus na minimaal een uur nogmaals en beoordeel dan wat de geur voor je doet.

Geur is emotie

De geuren die vaak gekozen worden in de lente, zijn de geuren die we associëren met frivoliteit, frisheid en verleiding. Denk hierbij aan geurfamilies waarin gebruikgemaakt wordt van de volgende ingrediënten:

  • Viooltjes, seringen en lelies geven een gelukzalig gevoel
  • Jasmijn, roos en iris zorgen voor een elegant vrouwelijke atmosfeer
  • Vanille, rozen en ylang-ylang creëren rust en helederheid
  • Musk, sandelhout en jasmijn maken je zwoel en verleidelijk
  • Patchoeli, amber en sandelhout omringen je met een zweem van mysterie    

Het is dus vooral van belang dat je, voor je op zoek gaat naar jouw ideale parfum, weet welke emotie je wilt oproepen. In de betere parfumeriën kunnen ze je daar het beste mee helpen. Ga, nadat je een geur hebt uitgeprobeerd, rustig nog even verder met shoppen en laat het parfum samensmelten met jouw eigen geur, hierna weet je zeker of het parfum echt bij je past. Nu rest er eigelijk nog maar één ding; Geniet van de lente!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in