Yoga is een religieuze manier van bewegen die leert om het lichaam, de geest en het gevoel te beheersen. Het is een vorm van ontspanning.

""Wat is yoga nou eingenlijk precies?

Yoga is geen godsdienst. Er zijn mensen die dat wel denken en daarom niet aan yoga beginnen. De reden hiervan is omdat mensen denken dat het geloof deelnemen aan yoga niet toestaat.

Yoga is namelijk een oosterse wetenschap die in verschillende religies worden toegepast. Maar ook bij de niet-religieuzen onder ons wordt yoga toegepast. Er zijn meerdere bewegingsvormen van yoga. De bekendste vorm is hatha yoga. Hatha yoga is een vorm van yoga waar jij de kunst van ontspannen leert. Het uiteindelijke doel echter is je in contact brengen met iets dat groter is dan jezelf. Yoga kan je rust geven en wordt gezien als iets spiritueels. Bij alle vormen van yoga wordt er gemediteerd in kleermakerszit.

Zwangerschapsyoga

De vraag naar zwangerschapsyoga is in de jaren toegenomen. Met deze vorm van yogaleren mensen zich te ontspannen en stress te voorkomen. Ook zorgt deze vorm van yoga ervoor dat lichaamsfuncties zich gaan verbeteren. De houdingen die aangenomen worden bij zwangerschapsyoga zijn gericht op houdingen en bewegingen die natuurlijk zijn bij de bevalling. Zo kun je pijnlijke weeën  makkelijker opvangen. Ook het beheersen van de ademhaling is zeer belangrijk bij de zwangerschap en wordt daarom vooral bij zwangerschapsyoga veel toegepast.

Kinderyoga

Yoga voor kinderen worden op een andere manier gegeven dan voor volwassenen. De oefeningen worden op een speelse manier aangeleerd. De lessen moeten plezierig zijn en kinderen horen zich op hun gemak te voelen. Het maakt kinderen meer bewust van het lichaam en het functioneren van het lichaam en de geest. Kinderyoga bestaat voornamelijk uit lichaamsoefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen.

Yoga en religies

Volgens de legende werd Boeddha vaak de Mahayogi genoemd. Dit betekent de grote Yogi. Op de bekende Boeddhabeelden zie je ze vaak in kleermakerszit afgebeeld. Dit wordt meditatie genoemd. Bij alle vormen van yoga wordt er gemediteerd, vandaar dat wordt beweerd dat yoga ontstaan is uit deze legende.

Conclusies

  • Yoga zorgt voor ontspanning
  • Yoga leert je mediteren
  • Yoga zorgt voor een makkelijker en minder pijnlijke bevalling
  • Yoga leert je omgaan met je lichaam, geest en gevoel
  • Yoga is iets spiritueels, maar niet godsdienstig 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in