Afvallen en op gewicht blijven is gemakkelijker dan je denkt. met de volgende richtlijnen zal je binnen  een mum van tijd resultaat boeken en houden.

Inleiding

U denkt waarschijnlijk : weer iemand die zegt dat zij het ei van columbus heeft uitgevonden op het gebied van afvallen.

Het tegendeel is waar. Met gewone gezonde voeding en bewegen ben ik zelf van 86 kilo naar 65 kilo gegaan in 2 jaar en de afgelopen 5 jaar is er op een enkele uitzondering van 2 kilo ,die ik ook al weer kwijt ben niets meer bij gekomen. In tegendeel zelfs, ik moet zelfs zorgen dat ik niet meer afval om mij lekker te blijven voelen. 

Stel je je zelf eens voor van maat XXL naar maatje M ,dat is toch wat jij wilt. Of niet?

In de meeste gevallen bent u aangekomen door teveel of verkeerd en zelfs op verkeerde tijden te eten. Dan is de stelling : wat er aangekomen is kan er ook weer af waar. Om dit te bereiken zal u veel hebben aan de volgende simpele richtlijnen :

Voeding

Het voedsel

Om af te vallen hoeft u geen speciale maaltijden te bereiden en kunt u gewoon alles eten wat u voorheen ook deed, mits u veel variatie in uw maaltijden stopt. Natuurlijk geldt: elke dag junk-food is nooit goed, maar een keer in de week frites of een broodje hamburger is niet erg. Wel is het aan te raden om minder verzadigde vetten te gebruiken en niet te veel zout (zout houdt vocht vast). Vervang volle produkten voor halfvol of mager (deze smaken tegenwoordig net zo lekker). Eet niet teveel vlees (max: 250 gr) en eet minimaal een keer per week vis of zeevruchten. Groenten en fruit is echt belangrijk voor een goede gezondheid. Een kooekje bij de koffie, een snoepje tussen door, zelfs een gebakje hoef je niet te laten staan, maar hier geldt wel: houd maat, eet je hier niet vol in. Gek op noten? Noten zijn gezond dus gewoon blijven eten.

Regelmaat

Ik hoor nu de vraag al: Als ik alles mag eten, hoe val ik dan af?

Het geheim zit in regelmaat. Eet je 3 maaltijden per dag  zoveel mogelijk op vaste tijden. Ontbijt bv. tussen 7.00 en 8.00 uur, lunch tussen 12.00 en 13.00 uur en diner tussen 18.00 en 20.00 uur. Zelfs de tussendoortjes zet je op regelmaat. Bijvoorbeeld : koekje bij de koffie om 10.00 uur, stukje chocolade om 15.00 uur, koekje bij de thee om 20.00 uur, iets lekkers voor de buis om 22.00 uur.

De tweede richtlijn is vermijd eten vanaf minimaal een uur voor het slapen gaan. Tijdens het slapen verteert het eten niet.

Bewegen

Het is algemeen bekend, maar ik benadruk het toch: afvallen doe je door de calorieen te verbranden. De manier is bewegen, hoe meer beweging des te meer er verbrandt wordt. Sporten is bovendien gezond en in teamverband erg gezellig.

Wil je wel beweging, maar niet intensief sporten? Pak vaker de fiets, maak eventueel ieder week een leuke fietstocht en ga ieder dag een wandeling maken van minimaal 30 minuten. Je zult zien dat je kilo's eraf gaan en dat je conditie er stukken op vooruit gaat.

Gezonde hulpmiddelen

Om sneller af te vallen is groene thee (of groene thee extract) uiterst geschikt. Deze voert namelijk sneller vet af. Het zelfde geldt voor rauwe bleekselderij.

Conclusie

Ik heb dus niet het ei van Columbus uitgevonden, maar gewoon naar de gewoontes van vroeger gekeken en deze in het huidige leven toegepast. Vroeger kwam je door het harde werken namelijk ook niet aan, terwijl je wel gewoon van eten en drinken kon genieten.

 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in