Darm- en maagklachten, extreme vermoeidheid, constante hoofdpijn, huidproblemen of overgewicht? Dit zijn enkele voorbeelden van reacties op diverse voedingsmiddelen, welke genuttigd worden. Niet altijd wordt er door de specialist ontdekt dat iemand een voedselintollerantie heeft ontwikkelt en hierop reageert. Het zijn immers klachten die de mens krijgt, welke onder vele aandoeningen kunnen worden ondergebracht.  Het is daarom raadzaam ook eens een andere tak van het medische circuit te raadplegen, zoals Novo Immogenics. 

Voedselintollerantie 

Steeds vaker worden mensen geconfronteerd door chronische aandoeningen, denkend aan bijvoorbeeld darm- en maagklachten, hoofdpijn, extreme vermoeidheid, welke onverklaarbaar zijn. Hier kunnen natuurlijk meerdere oorzaken voor worden genoemd, maar niet altijd zijn ze te matchen aan een bepaalde aandoening, vastgesteld door een arts. Voedselintollerantie wordt dan ook niet altijd erkent op dat moment, terwijl de chronische aandoening wel kan verergeren. 

Steeds meer voedingsproducten zijn voorzien van vele E-nummers en andere stoffen, welke het lichaam niet altijd even goed kan verwerken en om kan zetten in brandstof waar het lichaam goed op kan gedeien. De binnengekomen voedingsstoffen in het lichaam kunnen niet altijd even goed afgebroken worden wanneer ze de darmwand voorbijkomen, waardoor een gedeelte in het bloed terechtkomt. Het bloed herkent de binnengekomen stoffen niet en wil ze uitschakelen. Hoe meer dit voorkomt, hoe meer dit het lichaam als het ware uitput, want het kost veel energie. Het lichaam is zo bezig met het 'gevecht', dat er minder aandacht wordt besteed aan overige stoffen welke voorbijkomen en ook in goede banen geleidt moeten worden. 

Het gevolg hiervan is dat er diverse ontstekingen in het lichaam optreden, waarbij er vele lichamelijke klachten kunnen opdoen.

Novo Immogenics

Dit is een organisatie welke zich bezighoudt met het innerlijke van de mens en ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de mens blijft gewaarborgd. 

Door middel van drie buisjes bloed af te laten nemen bij het laboratorium, kan Novo Immogenics onderzoeken op welke voedingsmiddelen er reacties worden verkregen. Er wordt getest op ongeveer 115 voedinsgmiddelen, welke het meeste voorkomen in het dagelijks leven. Door middel van de test wordt er na ongeveer 10 werkdagen een voedingsadvies gegeven en waar je het ergste op reageert en welke producten je wel goed kan eten.

Door middel van een soort handleiding op een kaart, moet je de eerste weken alleen voeding eten welke staat aangegeven op het groene gedeelte van de handleidingskaart. Rechts op de kaart in het rood staat aangegeven op welke voeding je sterk reageert tot minder sterk en deze moet je de eerste weken vermijden. Het lichaam moet immers weer gezond worden en het duurt even voordat de balans in het lichaam kan worden hersteld. Naarmate de weken passeren, mag je voorzichtig beginnen met het uitproberen van voedingsmiddelen waarbij op de handleidingskaart staat aangegeven waar je het minst op reageert. Wanneer dit goed gaat, mag je het uitbreiden. Zo niet, dan weer overnieuw beginnen. 

De voedingsdeskundigen bij Novo Immogenics bieden een helpende hand wanneer er vragen zijn opgetreden. UIteraard behoort bij het gekregen advies ook tips en recepten. 

Kosten

Het gehele onderzoek kost wel wat geld, ongeveer €500,-, welke meestal niet wordt vergoedt door de ziektekostenverzekering, aangezien Novo Immogenics een particuliere firma is. Maar, wanneer er lichaamsklachten zijn welke u hinderen en waarbij een arts niet weet wat er aan de hand is, is het raadzaam het op deze manier uit te laten zoeken. Naar eigen ervaring kan ik zeggen dat het echt helpt en je er een gezonder en beter mens door voelt. Het was mij het geld waard, echt!

www.immogenics.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in