Als je last van allergieën of astma hebt, dan weet je dat dit echt pijn kan doen. Er zijn veel dingen op je werkplek die deze pijnlijke lichamelijke reacties op kunnen wekken. Veel mensen met een allergie vinden het daarom behoorlijk vervelend op een plek te zijn met veel bloemen of buiten te moeten rennen tijdens bijvoorbeeld een gymles.

Verwijder factoren die kunnen leiden tot allergische reacties

Probeer ervoor te zorgen dat alle stof, huidschilfers of pollen in je werkomgeving zoveel als mogelijk weg is. Iedereen die veel last heeft van astma of allergieën zou er over na kunnen denken om binnen te werken met een goed werkende klimaatbeheersing. Buiten werken of welke baan dan ook waarbij je jezelf openstelt voor mogelijke allergische reactie zijn niet echt aan te raden. Als de omgeving niet gecontroleerd kan worden op allergische reacties dan kunnen vaak ook de symptomen niet vermeden worden.

Op de werkplek

Als je in de detailhandel werkt en er zijn veel bloemen aanwezig, zorg er dan voor dat je zover mogelijk van de allergieveroorzakers werkt als mogelijk. Bloemen in de directe omgeving kunnen het best worden vermeden als je weet dat je er last van kan krijgen. Praat er in dat geval over met je leidinggevende en misschien dat er iets geregeld kan worden aangezien zij ook liever fit personeel hebben. Zorg ervoor dat, als je op kantoor werkt, alles wat je allergisch maakt zo ver mogelijk bij je vandaan is. Eerlijke uitleg waarom zorgt vaak voor begrip bij je collega’s. Zorg er daarnaast voor dat je altijd een inhalator bij je hebt zodat je zeker weet dat je bij een mogelijke aanval beholpen bent (in het geval van Astma).

Lichaamsbeweging

Sport kan aanzetten tot astma en daar is niet altijd veel voor nodig. Als je zwakke longen hebt is het belangrijk om niet té intensief te sporten. Zelfs een wandeling kan aanleiding zijn tot een zwaardere ademhaling. Het hangt allemaal af van je longcapaciteit en je fitheid. Beiden dragen bij aan het aantal aanvallen. Zorg er daarom voor dat je het rustiger aan gaat doen als je lichaam dit aangeeft.

Een schone omgeving

Draag er zorg bij dat je werkt in een schone omgeving, stof regelmatig en zorg ervoor dat bloemen en dieren zo ver mogelijk bij je vandaan zijn. Als je allergisch bent voor bepaald voedsel, zorg er dan voor dat je weet wat er in je voedsel zit en dat het niet samenkomt met ander voedsel waar je niet allergisch voor bent. Sommige voedselallergieën zijn zelfs zo erg dat het inademen of een klein hapje ongelofelijke gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Probeer er daarom altijd van bewust te zijn van wat er in de lucht hangt en wat er in gerechten is verwerkt. Dit zou je gezondheid behoorlijk ten goede komen.

Bewust zijn van je omgeving

Probeer voornamelijk bewust te zijn van je symptomen en de omgeving. Veel allergie- of astmapatiënten zorgen daar goed voor en weten zich daarom goed te redden. Sommige hebben een dermate erge allergische reactie op bepaalde dingen dat ze er zelfs dood aan kunnen gaan als zij niet onmiddellijk geholpen worden.  Zorg er daarom voor dat je altijd een inhalator of medicijnen op je allergische reactie bij de hand hebt voor het geval dit nodig is. Probeer verder alles schoon te houden en informeer je collega’s over je lichamelijke conditie zodat ook zij jou kunnen helpen in geval van nood.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in