De meeste mensen kennen het gevoel van een kater wel. Een brak gevoel waarbij je geen hap door je keel krijgt en je gedurende de gehele dag misselijk bent. Knallende koppijn is een ander gevolg van een flink avondje doorhalen. Boosdoener is vaak rode wijn in dit geval. De meeste mensen wachten altijd geduldig af tot dit nare gevoel voorbij is. Zijn er eigenlijk middelen die een kater kunnen verminderen? Die zijn er zeker! Wat tips om een kater zoveel als mogelijk tegen te gaan.

Niet drinken

Dit klinkt misschien cliché, maar voor het niet krijgen van een kater blijft dit de beste remedie. Terwijl je dit leest is het waarschijnlijk al te laat. Aangezien 99% van de bevolking wel eens drinkt is het misschien niet verstandig om hier te lang bij stil te staan en alvast verder te gaan met de volgende tip.

Let op met wat je drinkt

Drank met veel kleur -en geurstoffen. (al dan niet van natuurlijk oorsprong) zorgen vaak voor de kater. Ook het drinken van verschillende soorten drank door elkaar verergeren dit proces enorm. Het drinken van verschillende biersoorten kan al een oorzaak zijn van een ongelofelijke kater. Ook een vuile bierleiding in het café kan zorgen voor een brak gevoel . Bedenk daarom van te voren wat je gaat drinken en kies het liefst zoveel mogelijk neutrale drank met weinig toegevoegde stoffen. Een goed voorbeeld hiervan is wodka.

Drink veel water

Tussendoor water drinken is heel belangrijk om uitdroging tegen te gaan. Alcohol zorgt immers voor uitdroging en aantasting van de slijmvliezen van de maag en ingewanden. Drink daarom na het uitgaan minimaal een liter water. Dit lijkt veel, maar bedenk dat je lichaam tijdens je slaap al bezig zal zijn met het afbreken van alcohol en dit extra vocht hard nodig heeft om de lichamelijke schade zoveel als mogelijk te beperken.

Koffie

Veel mensen denken dat een paar kopjes koffie een wondermiddel is tegen de kater. Dit is echter niet het geval. De hoeveelheid cafeïne in koffie werkt enkel als pepmiddel en kan er voor zorgen dat je gedurende de periode van de kater meer helder kan denken. Dit kan ideaal zijn tijdens het werk. Bedenk echter dat het maar een schrale troost is aangezien de kater nog lang zal aanhouden.

Uitslapen

Als je al weet dat je veel gaat drinken is het verstandig er zeker van te zijn dat je de volgende dag niet té actief hoeft te zijn. Als er tot vier uur in de nacht wordt uitgegaan en er de volgende dag weer om zeven moet worden opgestaan om naar het werk te gaan, mag het duidelijk zijn dat het lichamelijk afbraakproces pas net van start is gegaan. Het gevolg hiervan is dat de kater vele malen langer duurt en dat je zelfs nog dronken bent op het moment dat je de werkvloer betreed. Zorg er daarom voor dat je weinig drinkt als je vroeg op moet en dat je er zeker van bent dat je uit kunt slapen tot in de middag wanneer je wel van plan bent meer te drinken dan goed voor je is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in