Als je aan het werk bent, werk je vaak met mensen die jou niet kennen, geen behoefte hebben om te weten te komen wie je bent en gewoon iemand zoeken die kan zorgen dat het werk gedaan wordt. Het maakt daarom vrij weinig uit hoe goed je denkt dat je bent omdat vrijwel niemand zijn best zal doen je te respecteren. Als mensen je al niet respecteren, hoe groot is dan de kans dat zij je zullen promoten naar een betere functie? Het is daarom belangrijk om rekening te houden met je ego.

 

Nadelen van een groot ego

Als niemand je respecteert, wat zegt dat dan over jezelf? Het betekent vaak dat jij de enige bent die denkt dat je goed bent en om die reden promotie/salarisverhoging verdiend. Het is ook niet vreemd dat mensen een natuurlijke weerstand hebben tegen mensen die zichzelf te goed voelen en denken een hoge plaats in het bedrijf te verdienen. Als je denkt dat je de beste bent, ga je dan ook dié dingen doen die bijdragen aan de waarde van het bedrijf om jezelf te bewijzen?

Je ego laten varen

Als je niet te veel aan jezelf denkt en je ego wat laat varen, zul je bedenken dat je moet geven om te krijgen. Dit betekent dat je doorkrijgt dat je gewoon een deel van het team bent en je hard moet werken om je waarde te bewijzen. Wanneer je bewijst hoe belangrijk je bent zul je niet alleen harder werken maar zorg je ook voor bewijs om aan te geven dat je inderdaad zo goed bent als je zelf zegt. 

Zelfbewustzijn

Je ego beter beheersen zorgt ook voor wat meer zelfbewustzijn. Als je zelfbewust bent begin je patronen en andere talenten te zien die je doorgaans altijd overschreeuwde met een overdreven ego. Door te herkennen wat je allemaal kan, kun je overgaan op het perfectioneren van je werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat je kan streven naar een betere functie of loonsverhoging. Als je al denkt dat je perfect bent zul je minder drang hebben om te leren of te groeien. In dat geval blij je waar je bent begonnen en zul je nooit de kans krijgen echt door te groeien.

Denk dus na en beheers je ego tijdens het werken. Niemand houdt van aandachttrekkers en mensen werken liever met mensen die kunnen werken als deel van het team en bijdragen aan het succes van het hele team. Als je dit aankan, zul je snel  merken dat je carrièrekansen vergroot worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in