Ben jij ook zo klaar met veel te dure dieëten die voornamelijk bestaan uit shakes, zakjes en pillen?

Diëten

Ben je het ook zo zat? Die kilo's die er alleen maar aanvliegen, maar  ze er af  krijgen is een stuk lastiger. Alle dieten geprobeerd,  misschien zelfs wel met een coach, dietiste  of voedingsdeskundige. Heb je, net zo als ik, al heel veel geld uitgegeven aan allerlei dieeten, slankheidsmiddelen, pillen etc? Een gemiddeld dieet kost toch al gauw tussen de € 200,00 en € 500,00.  En is het je gelukt om de kilo's die er af zijn gegaan er ook af te houden? Ja, gefeliciteerd dan ben je een van de weinigen. Na een dieet op gewicht blijven is moeilijk, vooral als je weer "gewoon" gaat eten en in je "oude" voedingspatroon vervalt. Meestal zitten de kilo's er dan  binnen een mum van tijd, plus een paar kilo extra, er zo weer aan.

Cryolipolise

Zelf ben ik zelfs zo ver gegaan om een cryolipolise behandeling te ondergaan. Bij zo'n behandeling worden je vetcellen, in mijn geval op mijn buik, bevroren. Je kunt verschillende zone's laten behandelen natuurlijk, zoals je lovehandles of billen. Het is dan de bedoeling dat de vetcellen, die bevroren worden door het apperaat, afsterven en dan op een natuurlijke wijze door ons lichaam worden afgebroken en verwijderd. De cryo behandeling kost tussen de € 200,00 en € 400,00. De behandeling, het bevriezen van de buik/vetcellen, was bij mij niet pijnlijk. Hooguit gevoelig. Echter, een meneer voor mij hield het niet uit van de pijn en vertrok al naar enkele minuten. Het resultaat bij mij was heel teleurstellend, ik heb tot een maand na de behandeling heel erg veel pijn gehad. Met name de grote blaar die was ontstaan, gaf veel problemen. Door bevriezing krijg je blaren. Dus het vel op mijn buik was een dag na de behandeling al een grote pijnlijke blaar geworden, die open ging. Ik kon er niks tegen aan hebben en een broek dragen was dus niet mogelijk. Enfin, nadat de blaar open ging wou de wond maar slecht genezen. Maar het ergste van dit allemaal is nog wel, dat ik met deze cryolipolise behandelling geen kilo, nee zelfs geen grammetje ben afgevallen.

Tijd voor een andere strategie

Iemand zei eens tegen mij: 'Alleen jij kunt jezelf gelukkig maken en alleen jij weet wat goed voor je is'. Geen mens is hetzelfde en dus waarom zouden we dan allemaal wel hetzelfde en op dezelfde tijd eten? Is dat logisch? Kijk eens kritisch naar jezelf en je eetgewoonten. Eet je omdat het etenstijd is of omdat je trek hebt? En eet je dan brood of aardappels, vlees en groente omdat je dat zo gewend bent? Denk eens goed na over hoe je anders zou willen gaan eten en draai dan de knop om. Geen dieet, maar een gemakkelijk voor jezelf vol te houden gezonde eet gewoonte. Met voeding die je lekker vindt en waarmee je prima kan varieëren. Geef jezelf vervolgens de tijd om je voedingspatroon te veranderen. Wees niet te streng voor jezelf, maar hou wel vol. Ga gewoon goed en lekker eten, maar eet (en snoep) niet te veel. Drink extra water en beweeg meer. Dit gaat trouwens bijna vanzelf, als je, je overtollige kilo's kwijt raakt. Je krijgt dan vanzelf meer energie en voelt je fitter.

Bij mij is de knop ongeveer vijf weken geleden om gegaan. Ik eet (weer net als ik vroeger deed) veel meer groente, ook 's morgens bij het ontbijt en tijdens de lunch. Gewoon, omdat ik dat lekker vind. Op dit moment ben ik al iets meer dan drie kilo kwijt, zonder dat ik honger heb gehad of dingen heb gegeten die ik niet lekker vind.

 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in