Voeding draagt bij aan het verminderen van de vervelende bijwerkingen van een kater. Bepaalde producten bevatten stoffen die er voor zorgen dat ons lichaam de afbraak van alcohol versnelt en het vervelende gevoel van een kater zoveel als mogelijk wordt tegengaan. Voor het geval je nu razend benieuwd bent geworden naar de stoffen die hier voor zorgen is in deze tekst een lijst opgenomen met producten/voedingsmiddelen die de gevolgen van een kater aanzienlijk kunnen verminderen. 

Een stevige maaltijd

Iedereen die wel eens een borrel of acht gedronken heeft op een nuchtere maag is zich bewust van de effecten van alcohol in deze fase. Ook de kater die hierbij wordt veroorzaakt zal een stuk groter zijn dan wanneer je een stevige maaltijd hebt genuttigd. Maaltijden die een avondje drinken goed ondersteunen zijn bijvoorbeeld pasta en stamppot. Een volle maag zorgt ervoor dat de drank in het lichaam beter geïsoleerd wordt met als gevolg dat de kater naderhand een stuk minder aanwezig zal zijn.

Tomaten

In tomaten zitten stoffen (vooral mineralen) die de kater neutraliseren en het vervelende gevoel van een kater sneller laten verdwijnen. Hoe je deze tomaten eet mag je zelf bepalen. Je kunt het eten bij de pasta, in een salade, rauw of je drinkt enkel het sap. De stoffen in tomaten zijn hard nodig voor je lichaam bij het verwerken van de alcohol. Het is niet voor niets dat een bloody mary (cocktail met o.a. tomatensap) vaak getipt wordt als anti-kater drank.

Het sap van augurken

Lekker is anders maar het zure sap van augurken schijnt te helpen bij een kater. Het drinken van dit sap is al tientallen jaren een traditie in Polen. In Polen wordt veel wodka en andere sterke drank gedronken. Als het sap daar helpt tegen een kater, dan 
kun je er van uit gaan dat je een paardenmiddel te pakken hebt!

Bananen

De bron van vitaminen waarin bananen voorzien, draagt bij aan de ontmanteling van de kater. Ook deze stoffen zijn hard nodig voor het lichaam om sneller te herstellen. Een paar bananen in de ochtend in combinatie met yoghurt kan dan ook dé ondersteuning bieden die je nodig hebt. De hulp van bananen komt voornamelijk van de rijkdom aan vitamine B die hulp biedt bij het kalmeren van de zenuwen. Een (echte) bananenmilkshake zorgt voor het herstel van de bloedsuikerspiegel terwijl de melk ons lichaam van het nodige vocht voorziet.

Honing

Ook honing ondersteunt bij de afbraak van alcohol. Neem na het ontwaken iedere twintig minuten twee tot zes theelepels honing afhankelijk van de hevigheid van de kater. Ga hier mee door totdat je jezelf beter gaat voelen. Het kalium in de honing tackelt de effecten van alcohol in je lichaam en zorgt ervoor dat je jezelf beter gaat voelen. Bovendien bevat het fructose, een suiker die de stofwisseling ondersteunt bij de afbraak van alcohol.

Vet en zout eten

Het beproefde recept. Vet eten na het uitgaan kan helpen (of bijdragen) in het voorkomen van misselijkheid op een later tijdstip. Eten na uitgaan kan werken doordat het zout van dit eten het vocht beter vasthoudt. In combinatie met veel water zal dit er voor zorgen dat je jezelf snel beter gaat voelen!

Bewegen

Goed bewegen helpt ook voor de doorstroom van vocht en de afbraak van afvalstoffen. Hoewel je wellicht geen zin hebt in lichaamsbeweging met een kater…. Het helpt wel! forceer het bewegen echter niet. Zorg eerst voor het aanvullen van essentiele voedingsstoffen en water. Daar is het lichaam het meest bij gebaat.

Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in