Puisten! Het is de weerzin van iedere jongere. Hoe kun je van die vervelende puisten af komen zodat je puist vrij bent? Jij wilt er namelijk ook goed uitzien. Waardoor ontstaan nu eigenlijk puisten? Wat kun jij er zelf aan doen om een puist vrij gezicht te krijgen? Hier lees je welke middelen je praktisch gezien goed kunt gebruiken in de strijd tegen puisten. Wat kun je dus doen om van puisten af te komen! 

Puisten! Hoe kom je ervan af 

Kom van je puisten af door verstandig met je huid om te gaan. Het is zeer vervelend dat je puisten hebt. Ook jij wilt snel van die vervelende puisten afkomen. Je wilt er net zo goed als alle andere jongeren eruit zien. Toch krijgen veel kinderen, maar ook volwassen, last van ernstige puist vorming doordat de hormonen in het lichaam veranderen. De huid kan dan ook zeer extreem reageren op het veranderende lichaam, zodoende dat poriën verstopt en ontstoken raken. Heb je eenmaal puisten dan wil je er van af. Hoe komt je van puisten af? Een ding is zeker, je moet met je handen en vingers ervan afblijven. Een open gemaakte puist zorgt voor nog meer puisten en daar zit je niet op te wachten. Wat kun je dan wel doen, is de vraag. Lees verder hoe puisten ontstaan en wat je er verder tegen kunt doen. Ook jij kunt puist vrij worden. 

Oorzaak van puisten

Puisten ontstaan doordat de poriën in de huid ontstoken raken en daarmee gaan zwellen. Dit geschiedt in de vorm van een puist, veelal met de bekende witte puntjes op rode gezwollen huid. De oorzaak van puisten valt te wijten aan:

  • hormonale verandering van het lichaam. Dit uit zich in een gevoelige huid voornamelijk bij tieners in de pubertijd, maar kan ook voorkomen bij vrouwen in de overgang. De talg productie is daarbij veelal ontregeld en vormt de basis van geregelde ontstekingen;
  • het hangt verder ook af van wat je verdere levensstijl is. Chocolade, vetten maar ook alcohol en tabaksrook maken dat de huid geïrriteerd raakt. Vermijdt eveneens slechte koolhydraten;
  • daarnaast zorgen stress en slechte nachtrust eveneens voor puisten;
  • cosmetica. Veel mensen maken gebruik van cosmetica om het gezicht aantrekkelijker te maken. Cosmetica zorgt er juist voor dat de poriën dicht gaan zitten, waarmee puist vorming wordt bevorderd.

De hoeveelheid puisten die je krijgt hangt (dus) sterk samen met of je gezond eet en of dat je een ongezonde levensstijl hebt. Daarnaast is het gebruik van een anti puist crème of huid schoon maak middel van groot belang. 

Dagelijkse behandeling

Om van puisten af te komen is het noodzaak dat je gezond eet en zoveel mogelijk chocolade en vetten vermijdt. Daarnaast is het gebruik van een anti-puist crème een must. Uitgangspunt is altijd voor de behandeling van puisten om ze nooit open te maken. Denk daarbij aan bijvoorbeeld:

  • Clearasil Ultra waarmee u verstopte poriën opent, waarbij goed wordt gereinigd op micro niveau waarnaast talg productie (mede veroorzaker van puisten) wordt gereduceerd; 
  • u kunt de puntjes van de puist behandelen met Echina Force waarmee de ontsteking als het ware geleidelijk aan uit de huid wordt getrokken;
  • een vitaminebom in een gezichtsmasker. Het vruchtvlees van een papaja pureer je, waarna je er 200 ml ananassap, een eetlepel yoghurt en een theelepel honing door mengt. Breng dit op de huid aan waarna je dit een kwartier laat zitten. Spoel het daarna af met lauw – geen heet – water af. 

Maak handig gebruik van praktische middeltjes om ook van jouw puisten af te komen. 

Een opengebarsten puist, wat nu!

Is er sprake van en opengesprongen of per ongeluk open gekrabde puist? Dan is het noodzaak om per direct de openstaande puist en de huid erom heen te ontsmetten. Gebruik daartoe altijd middelen zoals Echina Force van Dr. Vogel waarbij de kruiden de huid en de porie schoon maakt. Daarnaast heeft Echina Force een helende eigenschap die ook toe te kennen is aan de toegepaste kruiden. Maakt de beïnvloedde huid goed schoon, wees ervan verzekerd dat de puist niet meer ´na lekt´ voordat u met andere schoonmaak middelen verder gaat. U wilt verspreiding van puisten op uw gezicht voorkomen. Ga goed met je huid om en voorkom verdere verspreiding, zodat ook jij van je puisten af komt. 

Spoedeisende ingreep

Je wilt goed voor de dag komen maar de tijd is op. Wat kun je dan nog doen om goed voor de dag te komen? Veelal zien puisten er rood uit juist omdat de huid door de ontsteking in de verdrukking zit en dus relatief veel bloed toevoer heeft. Tandpasta heeft een verkoelend effect, smeer voor het slapen gaan tandpasta op uw puist zodat deze de volgende ochtend minder groot en minder rood is.  Blijf verder dan ook met je vingers van de puisten af om erger te voorkomen. Ook schijnt dat veel water drinken goed is om puist vorming te reduceren. Wees verstandig en kies ervoor om puist vrij te zijn. Gebruik voorgenoemde middelen zodat jij af komt van die vervelende puisten.
 

Mogelijk ook interessant:

Hoe kan biermisbruik puisten veroorzaken?

Hoe verhelpen gezonde koolhydraten acne en puisten?

Hoe maak je je eigen anti puistcrème?


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in