Houdt u van schrijven? Dan kunt u online via Adsense slim geld verdienen! Geld verdienen door uw eigen ideeën online te publiceren is ook voor u weggelegd? U dient daartoe een Google account en een Adsense account aan te vragen. Daarnaast moet u lid zijn van een online schrijf medium, zoals Todio,  zodat u uw geschreven artikelen online kunt publiceren. Verdien op een slimme manier geld door online te schrijven. Ook u kunt met een grote hoeveelheid artikelen veel geld online verdienen. U leest hier verder hoe u geld verdient door online te schrijven. 

Slim online geld verdienen met schrijven

Vindt u het leuk en plezierig om te schrijven, dan kunt u daarmee online slim geld verdienen. Het is namelijk zo dat er bij artikelen advertenties geplaatst kunnen worden. Indien die advertenties worden bekeken door deze advertenties werkelijk te openen dan heeft u recht op een vergoeding. Dit heeft te maken met het feit dat juist via het lezen van uw artikel de lezer op de advertentie klikt. De eigenaar van de vertoonde advertentie geeft aan Google daarvoor een vergoeding en daarbij heeft u recht op een deel van de verdiensten. Gewoonlijk ontvangt u over de inkomsten van advertentie vergoeding van Google het volgende:

 • 68% voor Adsense for content en;
 • 51% voor Adsense for search. 

Die opbrengst verdient u in samenwerking met het online schrijf medium. Des te meer artikelen u schrijft, des te meer geld kunt u verdienen door online te schrijven. Daarbij geldt dat ieder geschreven artikel levenslang online blijft staan. Verdien geld en ga uw geschreven artikelen online publiceren. 

Hoe online geld verdienen?

Ook u kunt geld slim verdienen door te schrijven en deze online te publiceren. U heeft namelijk het auteursrecht over uw eigen bedenksel en dus heeft u recht op inkomsten gegenereerd door artikel vertoning bij uw artikelen. Hoe werkt dat dan? De volgende stappen zijn te onderscheiden:

 • u schrijft een artikel en u plaatst het online via een schrijf medium of website;
 • het schrijf medium zorgt ervoor dat uw geschreven artikelen herkend worden door zoek machines;
 • omdat u het artikel plaatst binnen een specifiek onderwerp groep, kunnen aan het artikel gerelateerde advertenties door Google bij het artikel worden geplaatst;
 • is er dan een lezer van uw artikelen die eveneens op een advertentie klikt, dan kunt u daaraan verdienen. Google rekent namelijk een deel van de verdiensten door aan ondernemingen die de advertentie hebben geplaatst. Zodoende kunt u als online schrijver publiceren en daaraan eveneens verdienen;
 • binnen Adsense kunt u handig zien wat u per dag aan lezers heeft, en hoeveel u daaraan heeft verdient. 

Let wel, een lezer is nog geen advertentie klikker. U dient geleidelijk aan een reeks van artikelen te publiceren zodat het collectieve lezers aanbod toeneemt en de kans op het werkelijk bekijken van advertenties eveneens toeneemt. Verdien ook handig geld door online te schrijven en meldt u aan bij een schrijf medium en Google Adsense. 

Aanmelden bij online schrijf medium

U dient een manier te vinden om uw persoonlijke artikelen online onder de aandacht te brengen. Daartoe maakt u handig gebruik van een schrijf medium. Op internet zijn verschillende sites beschikbaar waarbij u kunt schrijven en geld verdienen. U dient zich daartoe aan te melden bij het schrijf medium aangezien het schrijf medium:

 • een platform as a service aanbiedt waarbij u uw teksten handig kunt publiceren;
 • daarbij kunt u uw tekst makkelijk plaatsen, waarbij u:
 • tevens een krachtige inleiding en samenvatting aangeeft;
 • en heel belangrijk zoekwoorden passend bij uw onderwerp gebruikt. De zoekwoorden gebruikt binnen uw artikel worden door zoekmachines gebruikt om juist uw artikel te vinden. 

Meldt u aan bij een online schrijf medium zodat u slim online geld kunt verdienen. 

Google Adsense account

Om online geld te kunnen verdienen met uw eigen geschreven teksten dient u een Adsense account te hebben. Daartoe dient u ten eerste een Google account te hebben. Aan de rechter zijde van iedere Google zoek pagina, wordt een Google ‘sign’ in knop aangeven. Klik daarop en u komt op de pagina alwaar u ‘in google kunt inloggen’ maar u kunt ook uw eigen account aanmaken door op ‘create an account for free’ te klikken. Vul de vereiste gegevens in en ook u heeft uw eigen Google account. De volgende stap is dat u zich aanmeldt bij Adsense van Google. Binnen Google kunt u onder ‘products’ Adsense vinden. Meldt u daarbij aan. Let wel dat u:

 • bij een schrijf medium in eerste instantie een aantal artikelen schrijft alvorens u de aanmelding doet. Google dient namelijk uw site met geschreven artikelen te beoordelen alvorens u een Adsense account wordt toegekend;
 • maak binnen de eerste aanmelding er zeker van dat de juiste URL verwijzing naar uw site danwel gepubliceerde artikelen binnen de opgave correct wordt vermeld.

Het kan bij de goedkeuring door Google soms dagen maar soms ook weken duren voordat u de goedkeuring verkrijgt. Wees geduldig daarin. Heeft u eenmaal een Adsense account dan kunt u geld verdienen door artikelen te schrijven en die online te zetten via het schrijf medium. 

Noodzaak Pub ID

Rechts bovenin na het aanmelden bij uw eigen Adsense account staat links van uw inlog naam de Pub code. Dit ziet eruit als ‘Pub-‘ gevolgd door een reeks van getallen. Die code – veelal slechts de reeks aan getallen – dient u binnen het online schrijf medium binnen het kopje ‘Adsense’ in te voeren. Zodoende kan Adsense of Google herkennen dat u op een bepaalde site aan het schrijven bent. Schrijft u naast uw hoofd pagina ook nog op andere sites vermeldt dan altijd uw Pub code zodat de link naar Adsense open staat. Kijk in dat geval of onder ‘account settings’ binnen Adsense onder ‘Access and authorization’ – dit staat geheel onderaan de pagina – de juiste sites waarop u publiceert onder ‘Sites authorized to show ads’ staan aangegeven. Wordt er dan geklikt op een link verschenen bij uw online publicatie dan kunt u daaraan verdienen. Begin ook met online schrijven en verdien geld op een slimme manier.  

Lees ook over:

Hoe kun je nog geld verdienen door te investeren?


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in