Water drinken is goed voor je. Daarom is het ook slim om elke dag voldoende te drinken. Het is alleen zo dat lang niet iedereen weet wat nu eigenlijk voldoende is als het om water gaat. Daarnaast kan je je misschien ook afvragen of er zoiets bestaat als te veel water drinken. Het is dan ook slim om voor eens en voor altijd alles goed in je hoofd te hebben door de volgende zaken eens door te nemen. Zo weet je precies hoeveel je moet drinken om maximaal te profiteren van het water.

Hoeveel water is nodig?

Als volwassen mens moet je 1,5 tot 2 liter water per dag drinken om gezond te zijn. Je kan het nog iets preciezer uitrekenen. Wanneer je kijkt naar elke kilo aan lichaamsgewicht, dan moet je daar 35 ml aan water tegenoverzetten. Ben je dus 70 kilo? Dan drink je 2,4 liter water per dag om precies goed te zitten met je behoefte. Het is alleen wel zo dat bijna niemand dit haalt. Daarom is het zo dat er met 1,5 tot 2 liter in ieder geval voldoende vocht tot je wordt genomen op een dag.

Wat hebben kinderen nodig?

Het is belangrijk om te weten dat de berekening zoals hiervoor werd gemaakt alleen voor volwassenen geldt. Voor kinderen zit het allemaal net even anders. Er wordt aangeraden om kinderen van 4 tot 13 jaar zo’n 1 tot 1,5 liter te laten drinken per dag. Dus dan kom je al snel op ongeveer 8 glazen op een dag uit. Het gaat dan niet alleen om thee, zuivel en sapjes, maar vooral ook echt om gewoon water. De gezonde kant van water is juist dat er niks in zit. Maar dit is juist ook waarom kinderen er geen fan van zijn.

Hoe zorg je dat je genoeg drinkt?

Het kan best lastig zijn om voldoende water op een dag te drinken. Alleen al omdat het meer is dan de meeste mensen misschien door hebben. Dan is het dus wel ook belangrijk om te zorgen dat het wat gemakkelijker voor je wordt om dit voor elkaar te krijgen. Dat doe je bijvoorbeeld door er routine in aan te brengen. Dat betekent dat je standaard bij je maaltijd ook een glas water serveert. Of je hebt naast je koffie ook altijd een glas water staan. Ook je eerste glas drinken direct als je opstaat is gemakkelijk een routine te maken.

Kan je ook te veel drinken?

Het is mogelijk om te veel water te drinken op een dag. Er bestaan bijvoorbeeld ook mensen die een waterverslaving hebben. Dit zijn bijvoorbeeld mensen die aan het afvallen zijn en daar water bij gebruiken. Om de grenzen steeds verder op te rekken gaan ze steeds meer drinken. Tot het op enig moment wel over vele liters kan gaan. In dat geval is het inderdaad zo dat het veel te veel wordt. Het is dus belangrijk om je gewoon aan de richtlijn te houden en daar niet onder of over te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in