Bodieboost. Ik hoor het je denken, alweer een nieuw dieet? Ja, maar deze is verassend anders en gebaseerd op gewoon eten.

Wat is een dieet?

Het woord dieet is afgeleid van het Griekse woord Diatia. Diatia betekent leefregel. Een dieet volgen betekent eigenlijk dat voeding aan specifieke eisen moet voldoen ten behoeve van die persoon. De meeste diëten bestaan uit het minderen van de hoeveelheid voeding en/of het weg laten van bepaalde voedingstoffen.

Niet elk dieet is gebaseerd op gewicht verliezen, denk hierbij aan bijvoorbeeld een natriumarm dieet. Maar door de grote populariteit van energiebeperkte diëten is de term dieet bijna synoniem geworden voor afvallen of gewicht verliezen. Er zijn echter nog meer redenen waarom een dieet gevolgd wordt.

Dit is bijvoorbeeld om religieuze redenen, denk aan het vasten van de katholieken, maar ook het hindoeïsme, het Jodendom en de islam kennen specifieke religieuze diëten. Ook moet er een dieet gevolgd worden bij sommige ziekten, te denken aan hoge bloeddruk, hartproblemen of suikerziekte.

Wat is bodieboost?

Bodieboost is een nieuw, verassend anders dieet of beter gezegd een gezonder voedingspatroon, waardoor je afvalt en slank en fit door het leven gaat.

Het dieet is bedacht en beschreven door Charlotte Willems.

Eigenlijk is het een heel simpel maar echt doeltreffend voedingspatroon, waarbij je alles mag eten en dus gewoon in de supermarkt je dagelijkse boodschappen kunt blijven doen. Geen, of eigenlijk moet ik zeggen, juist geen calorieën meer tellen en geen eten waarbij voedingstoffen moeten worden weg gelaten. Nee, je moet zelfs  alles blijven eten en variëren is ook erg belangrijk. Dus je eet gewoon brood, aardappelen, groente, fruit, yoghurt, vlees, maar vegetarisch kan ook. Daarnaast zegt de schrijfster dat je twee keer per week mag snoepen en drie keer in de week een alcoholische versnapering mag nemen. Bovendien is het belangrijk dat je maar een keer per week op de weegschaal gaat staan en dat je positief blijft, ook als het een dag niet helemaal goed is gegaan. Klinkt het allemaal te mooi om waar te zijn? Toch werkt het op de een of andere manier. Een nadeel heb ik nog wel kunnen vinden, er mag liever geen koffie gedronken worden. 

Hoe kan ik het dieet volgen?

Bodieboost is een simpel te volgen dieet, dat  je met gemak in je gewone drukke leventje kunt toepassen. En omdat je alles mag eten, is het gemakkelijk vol te houden.

Het dieet is gebaseerd op 5 voedingsgroepen (families). Namelijk groente, fruit, koolhydraten, zuivel en eiwitten. Uit elke familie of groep eet je elke dag 2 porties. Klinkt makkelijk en is makkelijk. Je verdeelt de porties in 5 eetmomenten per dag, dus om de drie (of vier) uur eet je iets. Er is geen onderscheid tussen magere, volle, light, volkoren of witte producten. Dus ook als je uit eten gaat of op vakantie is dit gewoon vol te houden en hoef je niet je eigen spullen mee te nemen of heel moeilijk te doen. Als je het boek aanschaft staan er voor tien weken, simpele maar lekkere maaltijden in, die snel te bereiden zijn en door iedereen in het gezin gegeten kunnen worden. Je hoeft dus niks aparts voor jezelf of anderen klaar te maken. Vind je een ingrediënt uit het recept niet lekker, dan vervang je het door iets anders uit dezelfde familie of groep.

Bodieboost van Charlotte Willems 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in