Heb je last  van heftige bloedingen (of klontvorming) tijdens je menstruatie en geen kinderwens meer, dan is de NovaSure behandeling misschien iets voor jou?

Wat is een  NovaSure behandeling?

Een NovaSure behandeling bestaat uit het eenmalig wegschrapen van het baarmoederslijmvlies door middel van elektrische energie. Zodoende verminderen of stoppen heftige menstruatiebloedingen.

Wat vooraf gaat aan de behandeling.

Voordat je in aanmerking komt voor een NovaSure behandeling ga je eerst naar je huisarts die een verwijsbrief moet schrijven, voor de gynaecoloog. Als je daarna bij de gynaecoloog komt krijg je een inwendig onderzoek, waarbij gekeken wordt of je bijvoorbeeld geen gekantelde baarmoeder hebt. Daarna volgt een kort gesprek, waarin onder anderen gevraagd wordt in hoeverre er last is van hevige bloedingen en of er andere klachten zijn.

Net voor de behandeling.

Voor de NovaSure behandeling plaats kan vinden, wordt eerst nog je bloeddruk opgemeten en moet je een formulier invullen, waarop staat wat voor medicijnen je eventueel gebruikt, waar je allergisch voor bent en wat voor ziektes er in je familie voorkomen, etc. Daarna ga je je omkleden en krijg je een steriele jas en onderbroek aan.  Dan is het wachten op je beurt, tot je geroepen wordt. 

De NovaSure behandeling.

Als je de behandelkamer binnenkomt, kun je je steriele broek uit doen en mag je op de behandelstoel gaan liggen. Er staan diverse mensen om je heen, die met je praten en je gerus stellen. De NovaSure behandeling kan met en zonder narcose. Er wordt hier gesproken over de behandeling zonder narcose. Eerst krijg je drie verdovingsspuiten in de baarmoeder(mond) die de meeste pijn verdoven. Daarna wordt de baarmoeder opgemeten, om te kijken of de behandeling daadwerkelijk kan plaats vinden. Als het allemaal in orde is wordt er een soort parapluutje, in ingeklapte toestand, in de baarmoeder geschoven. Daarna wordt het parapluutje uitgeklapt en wordt het baarmoederslijmvlies aan de binnenkant door elektrische energie weg genomen. De NovaSure behandeling duurt gemiddeld 90 seconden en is qua pijn meestal goed te doen met een lokale verdoving. Er is altijd een verpleegkundige aanwezig , die met je praat en je algehele toestand goed in de gaten houdt. Als de behandeling is afgelopen, kun je gelijk je ondergoed aantrekken en de behandelkamer verlaten. Je gaat dan terug naar de kamer waar de verpleegkundige opnieuw je bloeddruk meet. Je wat te drinken en een koek geeft. Als je je goed voelt, mag je na een minuut of tien je kleren aan gaan doen. Vervolgens krijg je nog uitleg over de pijnstillers die, die dag nog ingenomen moeten worden. Daarna mag je naar huis. Het is overigens niet verstandig om zelf auto te rijden na de ingreep. Ook werken of andere intensieve acties, bijvoorbeeld sporten of fietsen zijn af te raden. Want hoewel de NovaSure een lichte ingreep is, is het wel een ingreep, waar je lichaam (baarmoeder) op reageert. Slechts bij een klein deel van de vrouwen doen zich na afloop van de ingreep bijwerkingen voor, zoals krampen, bloedingen, misselijkheid en/of braken. 

Waarom kiezen voor een NovaSure behandeling?

Van de meer dan 1.000.000 vrouwen die inmiddels behandeld zijn  is de menstruatie veel minder of normaal geworden. Bij veel vrouwen zijn de bloedingen zelfs helemaal gestopt.

Ook hebben veel behandelde vrouwen minder last van PMS verschijnselen, zijn ze minder moe, maken zich minder zorgen en zijn ze minder angstig. Het zelfvertrouwen na een behandeling neemt bij veel vrouwen toe  en ook hebben ze vaak minder (buik/hoofd) pijn tijdens de menstruatie.

Bijna alle vrouwen die een NovaSure behandeling hebben gehad (97%) zegt de behandeling aan te bevelen aan andere vrouwen. Veel vrouwen zijn van mening dat de NovaSure behandeling hun  de vrijheid heeft gegeven om (weer) volop van het leven te genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in