Dit artikel geeft meer informatie over wat een thaise massage is met daarnaast de voordelen en effecten op onze gezondheid. De massage kan op elke plek van het lichaam toegepast worden.

Thaise massage

De Thaise massage is een vorm van massage die al wel 2500 jaar bestaat. De Thaise massage komt oorspronkelijk uit India, waar deze werd bedacht door een arts van Boeddha. Later werd de Thaise massage eeuwenlang uitgevoerd door monniken, als onderdeel van de Thaise geneeskunde. Tegenwoordig kun je ook in Nederland een Thaise massage nemen. Zo kun je ook in Arnhem terecht voor een Thaise massage Arnhem, in verschillende massagepraktijken. Op deze pagina lees je meer over de Thaise massage. Zo lees je meer algemene informatie over deze massage, lees je wat de effecten zijn van de Thaise massage en lees je voor wie de Thaise massage geschikt is, of niet.

Wat is de Thaise massage?

De Thaise massage is onderdeel van de Thaise geneeskunde, waar onder andere ook acupunctuur en medicijnen onder vallen. De Thaise massage in Arnhem maakt gebruik van de energiestromen in het lichaam, zoals bijvoorbeeld ook wordt gedaan bij acupunctuur. Het gebruiken van de energiestromen van het lichaam doen masseurs door druk uit te oefenen op specifieke punten van het lichaam, door je lichaam op een bepaalde manier samen te drukken en door je lichaam te stretchen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Zweedse massage en de Hotstone massage, is de Thaise massage geen passieve massage, maar een vrij actieve massage. Zo wordt je lichaam tijdens de Thaise massage door de masseur in allerlei posities en richtingen gewrongen, waarbij de masseur zijn of haar handen, knieën, benen en voeten gebruikt. Op deze manier wordt je lichaam tijdens de Thaise massage in een aantal yoga-achtige beweningen gebogen, om je stress te laten verdwijnen en bovendien de flexibiliteit van je lichaam te vergroten. Zo voel je je na het ondergaan van de Thaise massage energieker dan voorheen, in plaats van ontspannen zoals bij de meeste massages.

Wat zijn de effecten van de Thaise massage?

Het ondergaan van een Thaise massage in bijvoorbeeld Arnhem neemt verschillende effecten met zich mee. Ten eerste zorgt de Thaise massage voor een ontspannend gevoel, waardoor deze vorm van massage doeltreffend is tegen fysieke of geestelijke spanning. Ook gaat de Thaise massage de vermoeidheid tegen en geeft de massage je energie. Heb je last van nekpijn, spierpijn, rugpijn, gewrichtspijn of hoofdpijn? Ook dan kan de Thaise massage effectief zijn, want deze vorm van massage kan zeker helpen tegen pijnen in de nek, rug en het hoofd.

Ook als je last hebt van buikpijn en menstruatiepijn kan de Thaise massage helpen, want ook hier zijn specifieke technieken voor. Bovendien wordt de bloedcirculatie en het lymfeklierstelsel tijdens de Thaise massage geoptimaliseerd. Hierdoor kun je door middel van de Thaise massage een beter immuunsysteem krijgen en kan de Thaise massage ook helpen tegen veroudering. Deze effecten houden ongeveer drie tot vier dagen aan, maar bij het frequent ondergaan van een Thaise massage kan het zelfs levensverlengend werken.

Concluderend kunnen we zeggen dat een thaise massage goed is voor zowel onze gemoedstoestand als onze gezondheidstoestand. Echter zoals bij alle massages speelt de masseur ook bij deze massage een grote rol, de ene masseur is de andere niet. Dit dient zelf ervaart te worden, heb je het idee dat de massage niks bij je doet kun je overwegen om het eens bij een andere masseur te proberen.

http://www.biyoushi.nl/
http://www.spierpijninformatie.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in