Muziek werkt ontspannend tijdens vele activiteiten, in dit artikel worden een aantal voorbeelden hiervan gegeven en kan je met minder stress door het leven gaan.

""

De invloed van muziek kan het lichaam kan de gezondheid op vele manieren bevorderen, dat is de basis voor een groeiende veld, bekend als muziektherapie. Echter, kun je muziek gebruiken in je dagelijks leven en het kan ontspanning geven bij stress. Een van de grote voordelen van de muziek als een stress onderdrukker is dat het gebruikt kan worden terwijl u uw normale activiteiten uit te voeren, zodat het echt niet de tijd weg neemt van je drukke schema. Muziek zorgt voor een prachtige achtergrond in  je leven, zodat je meer plezier kunt vinden in wat je doet en ook het verminderen van stress van uw dag. De volgende zijn enkele van de manieren waarop u kunt muziek gebruiken om uw normale activiteiten te verbeteren:

Voorbereidingen in de ochtend
Start de dag met muziek en begin de dag goed gevoel, de voorbereiding voor een lagere stress-dag. Zing gerust mee met wat leuke muziek en zorg natuurlijk voor opwekkende muziek.

Tijdens het reizen naar het werk
Maak een einde aan de altijd terugkerende straatrace door het spelen van uw favoriete muziek in de auto. Het kan oplossing zijn voor de spanning die je voelt van het reizen zelf en de dag tot nu toe, en helpt je minder het gevoel te geven dat je tijd aan het verspillen bent in het verkeer, en meer als een leuke tijd voor jezelf. Het kan ook je gedachten af leiden van alles wat je nodig hebt om gedaan te krijgen zodra u uw bestemming te bereiken, dus krijg je minder stress en ben je meer voorbereid op wat je te wachten staat.

Muziek bij het koken
Goede voeding is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl, en het kan  je stress niveau naar beneden houden. Het thuis eten is een geweldige manier om gezonde maaltijden te maken en neemt minder kosten mee dan altijd een kant en klaar mee te nemen, maar veel mensen vinden zichzelf te moe om te koken als ze eenmaal thuis zijn. Als je op sommige smooth jazz of ander genre van muziek die je leuk vindt gaat koken wordt koken een leuke activiteit in plaats van een karwei, en je zult waarschijnlijk merken dat je ontspannen en in een betere gemoedstoestand eenmaal diner begint, die je kunt inschakelen om genieten van je diner en je bedrijf als je eet.

Tijdens het eten
Als je het eten van de maaltijd, kan muziek ook een helper zijn. Rustgevende muziek kan de ontspanning geven, die cortisol niveaus kunnen verlagen, waardoor het makkelijker wordt om voedsel te verteren. Ook hebben studies aangetoond dat de klassieke muziek in het bijzonder kan u helpen minder te eten, verteren gaat beter, en je geniet meer van het eten.

Schoonmaken en muziek
Het bijhouden van een eenvoudig, georganiseerd huis kan echt helpen om je stress niveau te verlagen, maar het schoonmaken zelf is een karwei waar veel drukke mensen niet de energie kunnen opbrengen om in het vooruitzicht na een lange dag te hebben. Echter, als je kiest voor een aantal energieke muzieksoorten, hip-hop en pop, bijvoorbeeld, kun je je energie niveau te verhogen en plezier hebben als je schoonmaakt. Als je jezelf vertelt dat je hoeft alleen maar te schoonmaken voor een bepaalde hoeveelheid nummers en dan kan worden gedaan, kan je efficiënter werken, en zelfs komen om vooruit te kijken naar het doen van de baan.

Bij het â??â??betalen van rekeningen
We hebben allemaal momenten om rekeningen te betalen, maar bij deze taak is niet altijd een hoge mate van concentratie. Het afspelen van muziek terwijl je betalingen doet kan helpen en neemt je gedachten af â??â??van de financiële stress die je dan voelt, en maakt de taak leuker.

Voor het slapen
Voldoende slaap is belangrijk voor een goede verwerking van de dag, en het krijgen van voldoende slaap kan je helpen beter met stress om te gaan. Helaas, stress kan ook de slaap verstoren op verschillende manieren. Het afspelen van muziek is een manier om de effecten van stress tegen te gaan door de muziek nemen je gedachten af â??â??van wat je bezighoud, vertraagt â??â??je ademhaling, en  je geest krijgt meer rust.

The Journal of the American Board of Family Practice March / April 2003

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in