Droom jij er ook wel eens van eruit te zien zoals Heidi Klum of Kate Moss? Denk je dat deze vrouwen hun slanke lijntje hebben verkregen door zich uit te hongeren? Niets is minder waar! Een slanke lijn is ook voor jou weggelegd, zolang je maar genoeg beweegt.

Bewegen is de boodschap

Denk je dat sporten niet aan jou is besteed? Of verlies jij meestal na enkele de weken de motivatie om te blijven sporten?  heb jij je al meer dan eens ingeschreven voor fitness of Zumba? En heb jij telkens weer opgegeven na een tijd? Wanhoop niet, want hier vind je  enkele goede tips om gemotiveerd te blijven. Want wie vaak genoeg beweegt, verbetert niet enkel zijn conditie en figuur, maar zal ook stressbestendiger zijn. Volg alvast volgende tips op!

Kies je sport

Om te beginnen kies je een sport die bij jou past. Zorg ervoor dat je niet enkel sport om af te vallen, maar dat je deze sport ook echt graag doet. Anders is de kans reëel dat je zal opgeven. Bedenk eens bij jezelf of je alleen of in teamverband wil sporten, of je lievere indoor of outdoor gaat sporten, en nog vele keuze meer…

Realistisch doelen

Fixeer je ook niet op onrealistische doelen. Verwacht niet dat je na 1 week sporten al 2 kg kwijt zal zijn. Een realistisch doel is bijvoorbeeld 0.5 kilogram per week afvallen.

Music maestro!

Haal die mp3 maar boven! Het is bewezen dat mensen gemotiveerder blijven tijdens het sporten wanneer ze naar muziek luisteren. Je voelt je vrolijker en je zal meer energie hebben om nog even door te gaan.

En vergeet vooral niet dat alle beetjes helpen. Je hoeft je dus niet onmiddellijk schuldig te voelen als je eens een dag niet gaat sporten. Morgen is een nieuwe dag, probeer het dan opnieuw.

Nog enkele slanktips:

  • Eet geen mini of maxiporties. Eet gewoon genoeg. Wanneer je dit doet, zal je maag zich op deze portie instellen en niet om meer vragen.
  • Wanneer je een tussendoortje neemt, opteer dan nog eerder voor rauwe groenten dan voor fruit. Fruit bevat namelijk natuurlijke fruitsuikers die je calorie-inname zullen doen stijgen. Hou je aan slechts 2 stukken fruit per dag.
  • Trap niet in de valstrik van vrouwen die eeuwig op dieet zijn. Zo put je enkel je lichaam uit . Probeer je te houden aan drie maaltijden en twee stukken fruit per dag. Maar wees niet bang, eens zondigen af en toe met een pak chips voor tv kan heus geen kwaad!
  • Sla NOOIT je ontbijt over, dit is de belangrijkste maaltijd van de dag. Wanneer je dit overslaat, zal je metabolisme moeilijker op gang komen en je vetverbranding dus trager gaan. Het metabolisme is je stofwisselingssysteem. Het is een geheel van scheikundige reacties waarbij in het lichaam stoffen worden omgezet in andere. Bij deze reacties wordt energie afgebroken en terug opgebouwd.

  • Toch wat veel gezondigd? Ga voor de spiegel staan en knijp eens in die 'lovehandles'. Wedden dat je meteen gemotiveerd bent om te gaan sporten?

  • Drink minstens 1,5 l water per dag. Je metabolisme versnelt als je water drinkt. Drink vooral plat water, bruiswater kan je een opgeblazen gevoel bezorgen.
  • Magere kalkoen zit vol proteïnes die je metabolisme versnellen en je spierontwikkeling stimuleren.
  • Citrusvruchtenboordevol vitamine C versnellen je metabolisme als geen ander.
  • Broccoli  is goed voor je dagelijkse portie calcium.
  • Door dagelijks een appel of peer te eten ben je die kilo's meteen kwijt: de vezels geven je een voldaan gevoel en verminderen je suikerdrang (vanwege de natuurlijke fruitsuikers die ze bevatten)

www.gezondheid.be
flair nr 34 2012

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in