Ga je binnenkort op citytrip naar Parijs? Hier vind je een lijst met de 10 belangrijkste bezienswaardigheden die de lichtstad te bieden heeft.

De Champs Elysées en de Eiffeltoren, Parijs is er wereldberoemd voor. Maar er is meer te zien in deze prachtige wereldstad. Wat moet je absoluut gezien hebben tijdens je bezoek aan deze klassevolle, romantische lichtstad? De volgende bezienswaardigheden vormen de ziel van Parijs en zijn allemaal des te indrukwekkender.

1)   Het Musée du Louvre

Het grootste museum ter wereld bevat de belangrijkste collecties op gebied van kunst en oudheden ter wereld. Het herbergt zo een 350 000 stukken van onschatbare waarde. Het is echter niet altijd een museum geweest, het was ooit het grootste koninklijk paleis van Frankrijk.

2)   Het Musée d’Orsay

Dit voormalige station heeft een opmerkelijke gedaantewisseling ondergaan en is nu een gerenommeerd museum voor onder andere impressionistische kunst. Je kan er werken van Monet, Degas, en andere bekende impressionisten bewonderen.

3)   De Eiffeltoren

Dit symbool van Parijs werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1889 maar kreeg onmiddellijk veel kritiek. Het zou een gedrocht zijn dat Parijs ontsierde. Maar dit ‘gedrocht’ werd al snel de sterattractie van de tentoonstelling. Tot 1931 zou de Eiffeltoren met zijn 320m het hoogste gebouw ter wereld blijven, in dat jaar werd de toren voorbijgestoken door het Empire state building in New York. Jaarlijks komen ongeveer 6 miljoen mensen hier genieten van het prachtige uitzicht over Parijs.

4)   De Notre- Dame

Deze gotische kathedraal is gebouwd op de fundamenten van een Romeinse tempel en werd in 1334 voltooid. De kathedraal dankt zijn grote bekendheid aan de hoofdrol in Victor Hugo’s roman “ De klokkenluider van de Notre- Dam”. Mis bij je bezoek vooral het grote noordelijke roosvenster niet, dat nog het originele 13de eeuws gebrandschilderd glas bevat.

5)   De Arc de Triomphe

Deze triomfboog werd opgericht ter ere van Napoleons overwinningen op het slagveld. Hij staat aan het begin van de Champs Elysées en is 1 van de bekendste symbolen van de stad. U kunt met de lift of de trap naar boven, waar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Onder de boog brandt steeds de vlam op het graf van de onbekende soldaat.

6)   De Sacré- Coeur

Deze opvallend witte basiliek staat op het hoogste punt van Parijs en bevindt zich in de schilderachtige Montmartre wijk. Het uitzicht bij zonsondergang is er magnifiek.

7)   Het Panthéon

Het Panthéon is tegenwoordig de laatste rustplaats voor enkele beroemde Parijzenaars, maar oorspronkelijk was het een kerk. Je vindt hier onder meer het graf van Voltaire en Victor Hugo

8)   Het Centre Pompidou

Centre Pompidou is een van de beroemdste voorbeelden van de moderne architectuur. De architecten keerden het gebouw als het ware binnenstebuiten, aan de buitenkant lopen de welbekende felgekleurde buizen. Het Centre Pompidou herbergt een grote collectie moderne kunst.

9)   Het Hôtel des Invalides

De glanzende gouden koepel van dit gebouw herken je van ver. Hieronder vind je het graf van Napoleon. Zijn lichaam rust hier in 6 kisten.

10)   De Sainte-Chapelle

Lodewijk de Heilige liet deze middeleeuwse kerk bouwen voor de relieken die hij van zijn vele kruistochten had meegebracht.

Capitool reisgids, wie wat en hoe reisgids

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in