Tarwegrassap is een geweldige manier om je weerstand te verbeteren en je immuunsysteem een stevige oppepper te geven. Het is een prima idee om dit superfood daarnaast als onderhouds-vitamineboost te gebruiken. Zo weet je zeker dat je dagelijks aan een goede dosering vitaminen en mineralen komt. Gebruik het als gezonde multivitamine!

Het hele jaar door kom je momenten tegen dat je even een verminderde weerstand hebt. Om je heen wordt gesnotterd. Je collega's worden om de beurt ziek, geveld door griepjes en meer van die ongewenste omstandigheden en jij probeert je op de been te houden… Tot dat moment dat je weerstand het niet meer aankan. Je immuunsysteem wordt afgebroken door de herhaalde aanvallen van het virus van je collega's Jan en Monique en de bacteriën die je vriendin Carola en buurman Piet onbedoeld bij je achter hebben gelaten.

In de verdediging

Om te zorgen dat je weerstand goed blijft, om je immuunsysteem krachtig te houden, kun je natuurlijk naar multivitaminepillen grijpen. Er zijn gelukkig een aantal goede (en helaas wat minder goede) middelen verkrijgbaar, maar toch gaat er niets boven vitaminebommen in hun natuurlijke vorm. Je lichaam kan de vitamines en mineralen veel makkelijker in de cellen opnemen in de combinatie met de natuurlijke vezels e.d. Maar wat ik hier met jullie wil delen is de bijzondere werking van (het sap van) tarwegras.

Eigenschappen van tarwegrassap

Tarwegras is jonge tarwe. Dit gras wordt geperst en het groene sap is een rijke bron van vitaminen en mineralen, enzymen, aminozuren, essentiële vetzuren en chlorofyl (bladgroen, zorgt voor fotosynthese, eigenlijk de zonne-energie die in de plant wordt opgeslagen). Een glaasje van ca. 30 ml. van dit groene vocht is vergelijkbaar met twee ons groenten en twee stuks fruit. Deze hoeveelheid wordt aanbevolen door het voedingscentrum. Je hebt dus meteen je dagelijkse dosis in een door het lichaam uitstekend opneembare vorm binnen. Met name chlorofyl heeft een aantal zeer prettige effecten op ons lijf. Zo stimuleert het de doorbloeding. Het zorgt voor een verbeterde zuurstofopname in het bloed en het heeft een voedende en ook reinigende werking op bloed, lever en darmen en eigenlijk ons hele lichaam. Verder levert deze superfood ons systeem vitamine A, vitamine B complex, B12, vitamine C, vitamine E, vitamine K, magnesium, zwavel, natrium, selenium, zink, fosfor, kobalt, calcium en ijzer. En dit alles in een, ik kan het niet genoeg benadrukken, vorm die ons lichaam heel goed en makkelijk kan opnemen. Een levende vorm van deze stoffen is zoveel waardevoller dan een 'dode' vorm als een pil bijvoorbeeld. Dit maakt wel duidelijk dat dit groene drankje een zeer waardevolle toevoeging aan onze dagelijkse voeding is.

Je kunt je wel voorstellen dat je als je dit sap dagelijks nuttigt, je je vriendin Carola, buurman Piet en je collega's Jan en Monique of wie dan ook uit je omgeving, rustig even een ondersteunende knuffel kan geven omdat ze zich niet zo lekker voelen. Jouw lichaam kan dat aan, want je immuunsysteem functioneert als een kasteelmuur en mept alle ziektekiemen met dezelfde vaart de deur weer uit.

Zelf tarwegras kweken

Tarwegras is goed zelf te kweken, maar je hebt wel wat ruimte nodig. Je hebt dan het meest verse sap. Dat is beter, want hoe verser, hoe meer alle goede eigenschappen nog aanwezig zijn. Overigens is tarwegras ook als poeder in capsules of in tabletvorm verkrijgbaar, maar zoals ik al heb geschreven hierboven, is de verse sapvorm het best en krachtigst. Het verse tarwegras is trouwens ook wel verkrijgbaar, dan kun je een verse oogst thuisbezorgd krijgen die je dan in je sapcentrifuge zelf weer kunt persen. Ik heb zelfs gezien dat je een soort abonnement kunt nemen op tarwegras. Ik ga afsluiten, ik ga even tarwegras snijden. De sapcentrifuge staat al klaar.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in