Over depressies is veel geschreven en gezegd. Het is een veelbesproken thema en een ziekte danwel lijden dat zeer verschillende oorzaken kan hebben. Een depressie is: gebukt gaan onder onderdrukking van iets in jezelf. Waarom is het opheffen daarvan zo moeilijk? Ja, waarom ís iemand depressief? Oorzaken, manifestatie en behandeling in vogelvlucht. 

Iemand is depressief omdat het besef van een bepaald gevoel hem of haar te zwaar valt. HET moet daarom weggestopt worden en men voelt zichzelf daardoor niet. De geest regelt dat als vanzelf, als op commando en uit zelfbescherming tegen lijden en angst. De depressie kan het beste genezen door te beseffen en te verwerken wat zo moeilijk is. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met een depressie voel je je zwaar, loom en lusteloos. Het kost veel energie om dat wat je onbewust niet wilt weten of voelen weg te persen. Toch doe je het, want je weet maar niet wat er allemaal tevoorschijn zal komen en of je het zult kunnen verdragen. De natuur doet dus automatisch en op beschermende wijze haar diensten voor je. Daarom is de depressie geen vlucht maar eerder een soort overlevingsoplossing van de psyche. Je 'deprimeert' niet bewust. Een bewuste vlucht zijn alcohol, sigaretten, drugs,seksverslaving met alle excessen van dien, gokken, onnodig veel telefoneren, etc.  Vaak wordt hier woede, verdriet en machteloosheid mee weggedrukt. De redenen daarvan kunnen zeer uiteenlopend zijn.

Zelfonderdrukking en psychosomatiek

Als een gevoel niet in het juiste verband toegelaten of uitgesproken kan worden moet het onderdrukt worden. De energie die dat kost maakt dat er een depressief gevoel ontstaat. Wat is een depressie anders dan een forse energieblokkade? Waarheen met die energie? De energie dwaalt door het lichaam raakt zo van het gezonde pad af. Zo ontstaan bijvoorbeeld maagklachten, hoofdpijnen, krampen en spanningen in het algemeen. Klachten waarvan de dokter zegt dat hij niets kan vinden. Het zal wel weer over gaan en indien niet, kom dan gerust terug…. Als de klachten zeer lang duren kunnen ernstige ziekten ontstaan door de langdurige blokkering van energiedoorstroming. Dát heeft de dokter niét bedacht en voorzien!

Een remedie

Hoe bestrijdt men nu iets waarvan men niet weet wat het is? Er zijn veel therapieën tegen depressies. Een methode is de farmaceutische medicatie. Medicijnen kunnen een tijdelijke oplossing zijn, de oorzaak wordt in de meeste gevallen niet weggenomen met een medicijn. Ze halen tijdelijk de scherpe kantjes eraf. Naar de oorzaak van het lijden moet gezocht worden om deze definitief op te heffen. Dat is bijzonder tijdrovend en vereist veel geduld. Het is dan ook nog maar de vraag of het lukt bij de narigheid van binnen te komen.
Omdat het verschijnsel zo vaag is worden er veel duistere invullingen aan gegeven met vaak veel moeilijke woorden.
Ziektebeeldbenamingen zijn erg beperkend en vernauwen de blik. Iemand die een depressie heeft  is al benauwd genoeg en zoekt ruimte om zich van somberheid te bevrijden. Als de energie weer door kan stromen kunnen bijvoorbeeld afgeklemde angsten oplossen. Maar alleen de proef op de som zal overtuigen. Daarvoor kan acupunctuur een uitkomst bieden.

Acupunctuur

Lang geleden ontdekten de Chinezen dat er energie in een bepaalde orde door het menselijk lichaam stroomt.  Een verstoring in deze energiecirculatie kan leiden tot een bepaalde ziekte of aandoening. De hoofdstromen Yin en Yang zijn dan niet meer in balans. Met bijzonder fijne naalden kan een acupuncturist de ontspoorde energie weer in de goede richting sturen en in balans brengen. Vaak zijn de patiënten al bij een reguliere arts of bij een therapeut geweest en weten zij enigszins wat er aan de hand is. Zij kiezen voor de minste ingrijpende en zeer voordelige genezingswijze: acupunctuur. Dit is een langdurige en pijnloze behandeling zonder bijwerkingen waar geen medicijnen en lange gesprekken aan te pas komen. Er is alleen heel veel geduld voor nodig. De genezing gaat zeer geleidelijk en neemt soms jaren in beslag.
Succes gegarandeerd kan niet gelijk gezegd worden, maar baat het niet dan schaadt het zeker ook niet.

 

Zie verder onder andere:

http://watisacupunctuur.nl

http://acupunctuurendepressie.nl

 

                  

Zie onder andere:
http://watisacupunctuur.nl
http://acupunctuurendepressie.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in