Hoe komt het nu dat mensen overgewicht krijgen en ziek worden? Er zijn vrij logische verklaringen waardoor mensen ziek worden maar ook minder logische verklaringen die niet snel te veranderen zijn. Dit kan heel vervelend zijn voor mensen met overgewicht die zo niet langer willen zijn. Zo graag als we dit willen geloven is het niet alleen luiheid die bijdraagt aan dik worden. En het zijn niet alleen virussen die ons ziek maken.

Overgewicht door luiheid of aangeboren?

Het kan natuurlijk zo zijn dat mensen overgewicht krijgen door lui te zijn. Deze mensen moeten dan stoppen met slapen, eten en de hele dag TV kijken. De juiste voeding is de sleutel om niet dikker te worden. Daarnaast zorgt genoeg bewegen er voor dat de extra pondjes wegblijven en je stofwisseling sneller werkt. Als je vet kan blijven verbranden wordt je minder snel dik en kun je een gezonde levensstijl handhaven. Ziek worden komt soms door een slecht immuunsysteem dat er toe kan leiden dat je jezelf zieker voelt dan normaal. Dit kan gebeuren doordat je te vroeg ben geboren of een aandoening hebt waardoor je meer gevoelig bent voor bepaalde ziektes. Als je rookt of vaak in de buurt van rokers bent kun je jezelf ook zieker voelen.

Aangeboren overgewicht of stress

Ook dik zijn is niet altijd de fout van het individu. Sommige mensen hebben dik zijn in de genen zitten. Dit kan er toe lijden dat diëten of sporten hun niet fit eruit laten zien. Hoeveel ze dit ook proberen. Terwijl andere in staat zijn om echt gezond en in vorm te zijn, zullen zij waarschijnlijk altijd overgewicht blijven houden of niet zo dun worden als de meeste mensen. Te veel eten en ziek zijn kan voortvloeien als reactie op stress. Sommige mensen koppelen stress aan veel eten en denken dat ze zichzelf dan beter voelen. Je kunt sneller ziek worden wanneer je gestrest bent doordat stress ons als persoon zieker kan maken.

Conclusie

Ziek zijn en overgewicht hebben is niet altijd de schuld van het individu. Soms zijn er andere factoren die er toe leiden dat wat iemand ook doet, zij toch ziek worden of leiden aan overgewicht.  Aan de andere kant, er zijn mensen die de hele dag stil zitten en niets doen. Dit draagt absoluut bij aan de stijgende lijn van mensen met overgewicht. Een stressvol leven zorgt er ook voor dat we meer eten of dat ons immuunsysteem verslechterd. Roken, of in de buurt zijn van mensen die roken kan ons weer kortademig maken en leiden tot ziek zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in