Nadat ik veel Thais over Trang had horen jubelen, hoe geweldig je daar kon snorkelen, dacht ik: ik zal eens gaan kijken waar ze zo’n drukte over maken; op een paar Thaises forums had ik ook al zulke goede berichten gehoord. Mijn vrouw en ik gingen naar een reisexpo in Bangkok en boekten een programma met twee overnachtingen, inclusief alle maaltijden en twee dagen snorkelen. Na een vlucht van een uur landden we in Trang, dat ten zuiden van Phuket ligt.

We werden door mensen van het resort van het vliegveld gehaald en meegenomen naar een pier voor onze ferry naar het resort, dat op een klein eiland lag. Op de pier viel me al de rotzooi op die daar rondslingerde, het was daar smerig en ik begon al te denken dat mijn Thaise vrienden met hun verhalen schromelijk overdreven hadden. Maar toen de ferry ons eenmaal naar ons resort had gebracht, zag ik tot mijn verbazing dat de rotzooi verdwenen was. Onze bungalow lag ongeveer 10 meter van het strand, dat was fijn.

Nadat we onze bagage hadden weggezet gingen we dineren, en we werden ontvangen met 6 zes schalen zeevoedsel. Genoeg eten om een heel gezin te voeden. Na het eten, dat we bij lange na niet op kregen, gingen we terug naar de bungalow om wat te slapen en ons voor te bereiden op een hele dag snorkelen. In de twee dagen snorkelen hebben we ons prima vermaakt, er waren zo veel vissen en ze aten de rijst zo uit onze hand. We gingen ook naar een plek die de smaragden grot heette, een kleine opening in de zijkant van een berg waar we als groep naar binnen zwommen (met reddingsvesten aan). Het was echt donker in de grot, maar als je omlaag keek was het water lichtblauw en gaf een beetje licht door de reflectie van de zon. Na ongeveer 30 meter was het de volgende 50 meter pikdonker. Toen we aan het eind van de grot kwamen, lichtte het water op alsof er achterin de grot een opening was. Onze gids vertelde ons dat er achter de wand een klein strand was, omringd door rotsen. Maar om daar te komen moesten we ongeveer 5 meter onder de wand door zwemmen. Ik ben best een goede zwemmer en voor mij was het geen probleem, maar er was een man bij die helemaal niet kon zwemmen. We moesten hem zijn adem laten inhouden en hem met zijn tweeën onder water naar de andere kant duwen. Eenmaal aan de andere kant bevonden we ons op een strand van ongeveer 50 bij 50 meter, een verbluffende plek. De gids vertelde me dat piraten hier lang geleden hun schatten verborgen.  Via de grot gingen we weer naar buiten en daarna nog naar een aantal andere snorkelplekken, tot we weer teruggingen naar ons resort.

Het was een vermoeiende dag. Na elke vermoeiende dag stond er een diner met een enorme hoeveelheid zeevoedsel op ons te wachten. Ik moet zeggen dat deze trip de hype helemaal waarmaakte. Trang is een prachtige plek om naartoe te gaan, ik zou het iedereen aanraden. Als je van zon, lekker eten en snorkelen houdt, mag je Trang niet missen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in