Veel tienermeisjes en vrouwen van voor in de twintig vragen zich af wanneer ze antirimpelcrème of anti-age producten moeten gaan gebruiken.

Daar is niet echt een vaste regel voor te geven. Er is een aantal overwegingen die je eerst moet maken. Als je bijvoorbeeld een droge huid hebt, waardoor er al fijne lijntjes zichtbaar zijn die de voorlopers zijn van vroege rimpels, dan kun je al anti-age cremè gaan gebruiken. Maar veel vrouwen (en mannen) van deze leeftijd doen er beter aan te proberen vroege veroudering te voorkomen, en daarvoor zijn rimpelcres niet noodzakelijk de beste oplossing. Er zijn een hoop dingen die je kunt doen en die kunnen bepalen of je vroegtijdig rimpels krijgt of niet. Een paar dingen die je nu al kunt doen:

Een goed, gezond dieet

 Als je jong bent, hoef je er niet zo bij stil te staan of je wel gezond eet. Als je bijvoorbeeld als tiener voor het eerst thuis weg bent, kunnen je eetgewoonten sterk veranderen. Eten als ongezonde pizza’s, snackbarvoer en McDonalds is zoveel gemakkelijker te krijgen. Je beseft het misschien nog niet, maar op den duur krijg je last van zo’n ongezond dieet. Probeer altijd gezond te eten. Wen jezelf aan om fruit en groente te eten met veel antioxidanten die daarom goed zijn voor je huid.

Blijf uit de zon

Uren en uren zonnebaden, genieten van de zomerzon kan nog zo fijn zijn, voor je huid is het helemaal niet goed. Als je het toch doet, zorg dan dat je goed beschermd bent. Je moet ook weten dat veel zonnebrandmiddelen elke paar uur opnieuw opgebracht moeten worden, al kun je tegenwoordig ook zonnebrand krijgen die 24 uur bescherming biedt.

Moisturizers

Dit kun je al op jonge leeftijd doen en is goed ter voorkoming van rimpels. Ik zou echter aanraden om een natuurlijke, organische moisturizer te gebruiken als je die kunt betalen. Je moet je gezicht niet op jonge leeftijd al met allerlei chemicaliën volsmeren.

Zonnebrand

Dit is een van de belangrijkste aspecten bij het beschermen van de huid tegen vreogtijdige veroudering. Sla dit nooit over als je er op je veertigste nog jong uit wilt zien. Hoe lekker een zonnige dag ook aanvoelt, de zon is de grootste vijand van je huid. Ga nooit onbeschermd in de zon zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in