U heeft wellicht van Reiki gehoord, maar wat is het nu eigenlijk? Bij Caring Hands bedoelen wij met Reiki de uit Japan afkomstige Usui methode van natuurlijkg enezen. Bij deze geneeswijze hanteren wij als uitgangspunt dat iedereen van nature in staat is de universele levensenergie door te geven via de handen. Iederen heeft zelfs de natuurlijke neiging om onze handen precies op die plaats te leggen waar de genezende energie het meest nodig is. Reiki wordt vaak ingezet bij iemand die ziek is of zich emotioneel niet goed voelt.

Hoofddoel van Reiki is niet uitsluitend het helpen helen van ziektes, maar ook het versterken van het gezonde in het lichaam. Reiki geeft zelfvertrouwen en een nieuwe bewustwording. Reiki helpt om in harmonie met jezelf en de kosmos te leven en draagt bij tot het verkrijgen van geluk. Het geeft een diepe ontspanning, brengt inzicht en overzicht, geeft  vitaliteit, en kan ook pijn en blokkades opheffen.

Een Reiki behandeling

Bij Caring Hands bestaat een reiki behandeling uit een kort gesprek, om vast te stellen welk doel bereikt dient te worden. Daarna volgt de tafelbehandeling en eindigt de sessie met een nagesprek. Bij een Reiki behandeling wordt in principe de kleding aangehouden. Je doet in ieder geval je schoenen uit. Tijdens de behandeling lig je op de behandeltafel eerst op je rug en later draai je op je buik.

Via de handen van de behandelaar gaat de Reiki energie stromen. Door het leggen van de handen op verschillende plekken, komen de eneriestromen op gang. De handen worden rustig en met gesloten vingers licht op het lichaam van de ontvanger gelegd. Daarbij kan de ontvanger een gevoel van warmte ervaren, zonder dat de lichaamstemperatuur toeneemt. U kan hierdoor ontspannen en zelfs soms in slaap vallen. Je lichaam stelt zich open voor genezing.

Door onverwerkte emotionele gebeurtenissen kunnen er soms tranen vloeien, maar kan er ook een onbedwingbaar lachen loskomen. Blokkades worden opgeheven en Reiki zet een helingsproces in gang, dat alle geestelijke en lichamelijke gifstoffen uit het lichaam verwijdert. Deze zuivering kan heel intens zijn en gepaard gaan met gevoelens van onbehagen. Pas daarna komen lichaam en geest met elkaar in harmonie.

Kortweg gezegd, de positieve levensenergie wordt vanuit de universele bron overgebracht naar het lichaam, via de handen van de behandelaar (healer). Deze energetische behandeling ontspant lichaam en geest, verlicht pijn en brengt lichaam, geest en ziel weer in balans.

Waarbij wordt Reiki vaak ingezet?

Reiki is in feite een proces wat in gang wordt gezet. Bij chronische aandoeningen zijn vaak meerdere sessies nodig. Reiki behandelingen gaan uitstekend samen met andere zorg. Reiki combineert goed met andere therapieën, zoals medicijngebruik, psychotherapie of chrirurgische ingrepen. Reiki heeft immers geen bijwerkingen. Echter moet u wel opletten dat, zoals ook met homeopathische middelen, de klacht tijdelijk kan verergeren. Reiki behandelingen zijn geen vervanging van medisch handelen, maar een aanvulling erop.

Zelf Reiki behandelingen kunnen geven?

Wil je een carrière in Reiki? Om een reiki beoefenaar te worden is het belangrijk om Reiki te leren door middel van een training proces. De reiki opleiding omvat een zogenaamde afstemming. Doorgaans bestaat de reiki opleiding uit 3 niveaus: Reiki I, Reiki II en Reiki Practitioner.

Bij Caring Hands bieden wij deze drie Reiki cursussen aan:

  • Reiki I is een cursus van twee dagen, waarin je, samen met andere mensen leert, die net als jij, willen ervaren hoe Reiki werkt en wat Reiki voor hen kan betekenen. Deze cursus wordt in groepen van maximaal 5 mensen gegeven. Dit doen wij zodat iedereen voldoende aandacht en persoonlijk begeleiding krijgt. Je hebt dan ook ruimschoots de tijd voor praktische oefeningen.
  • Reiki II is een cursus van een dag, waarbij je werkt aan een verdieping c.q. intensivering van de Reiki energie. Deze werkt sterk door op het mentale niveau. Je krijgt nog een initiatie en leert hoe je de energie krachtiger kunt maken. Voorwaarde is dat je minimaal 3 maanden Reiki heeft toegepast in het dagelijkse leven. Je krijgt na afloop van deze cursus een handboek en certificaat.
  • De opleiding Reiki Practitioner is op Master niveau. Tijdens de opleiding leer je te werken met de Master energie. Deelname hieraan wordt bepaald in een persoonlijk gesprek en is afhankelijk van je ervaring met Reiki. Een geschreven motivatie waarom je dit niveau wilt halen hoort bij de aanmelding.

Wij hebben nu zelfs een speciale Reiki cursussen in Frankrijk. Deze zijn van 10 t/m 18 augustus 2013 in Frankrijk.

http://www.caring-hands.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in