De vier fasen van de menopauze De eerste fase is de pre-menopauze, waarmee de reproductieve of vruchtbare levensfase van de vrouw wordt aangeduid. De menopauze is een normaal onderdeel van het verouderingsproces, maar de symptomen zijn abnormaal. Hij kan al op je vijfendertigste beginnen of pas op je vijfenvijftigste. Deze fase kan nieuwe gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanwege de verminderde productie van vrouwelijke hormonen, oestrogeen en pregesteron genaamd. De drie typen menopauze zijn: De eerste is het natuurlijke type, dat gewoon bij het ouder worden hoort.  

Gangbare symptomen van de menopauze

Bij sommige vrouwen verdwijnen deze symptomen op den duur weer, zelfs zonder behandeling, terwijl andere vrouwen er onmiddellijk mee naar de dokter gaan. Opvliegers en ‘s nachts transpireren zijn te wijten aan de hypothalamische reactie op de verminderde productie van het oestrogeen in de eierstokken. Een droge vagina, urineproblemen en vermoeidheid zijn te wijten aan het lagere oestrogeenniveau. 

Hoe word je de menopauze de baas?

Steun van de echtgenoot, ouders, kinderen, familieleden, vrienden en de sociale omgeving kunnen de weg naar succes verkorten of verlengen. Probeer het nu en je zult er nooit spijt van krijgen. Omdat het 12 tot 24 maanden kan duren voor een boek vanuit de onderzoeksfase de boekenkast bereikt, zijn veel medische feiten en onderzoek al achterhaald . Dit weet je waarschijnlijk niet, omdat het overgrote deel van de informatie in de boeken achterhaald was tegen de tijd dat ze werden gepubliceerd en verkrijgbaar waren in de boekhandel. Hier volgen wat tips hoe je al die ontberingen van de menopauze kunt overwinnen. Je bent er bang voor en maakt je er zorgen over. Volg gewoon de richtlijnen die je hier leest. Om de symptomen te verminderen kun je de volgende maatregelen nemen: zorg voor een afgewogen dieet – niet heet, kruidig en zuur eten, hete dranken, cafeïne en alcohol mijden, geen witte suiker en verzadigd vet gebruiken; vermijd zo mogelijk stress en sterke emoties; Blijf binnen bij warm weer en neem geen hete baden; verminder je tabaksgebruik en al te inspannende lichaamsbeweging. Dat is een simpele manier om de symptomen van de menopauze te bestrijden en zo te leven als je gewend was! Geen gedoe, geen stress, gewoon de stappen van het systeem volgen en je kunt een toekomst van vrijheid en geluk tegemoetzien. Zorg om te beginnen voor evenwicht: breng je tijd, je emoties en je hormonen in evenwicht. Je leert het verband kennen tussen de menopauze en andere gezondheidsproblemen als een vergrote kans op hartkwalen, kanker en osteoperose. Je moet de leiding over je eigen leven in handen nemen, zoals je altijd hebt gedaan. Neem het stuur weer over en geef gas. Het is jouw leven om te leven en te genieten. Zorg dat je er niet buiten komt te staan.

Ontdek hoe je het vuurmonster binnenin je kunt temmen: de 5 sleutels om die vervelende opvliegers de baas te worden, vijf belangrijke stappen om opvliegers de baas te worden, en de drie belangrijkste soorten opvliegers en hoe je erop moet reageren. Van welke van de drie heb je waarschijnlijk last, en hoe word je hem de baas. Het alarmsignaal dat je ‘op het randje’ staat en welke invloed dat op opvliegers heeft. Hoe je met behulp van aromatherapie en een warm bad deze opvliegers kunt verminderen. De belangrijkst prikkel die je in hoge doses moet vermijden als je je opvliegers binnen de perken wilt houden. Het soort snoep dat je minder of helemaal niet meer moet eten om je opvliegers binnen de perken te houden. Het verband tussen je dieet en opvliegers. Het verband tussen stress en opvliegers. Het soort drank dat een opvlieger kan opwekken. Hoe je je moet kleden om zo weinig mogelijk last van opvliegers te hebben. Het temperatuurverband tussen opvliegers en je lichaam. Het verband tussen opvliegers en roken. De behandelingsopties voor uit de hand lopende opvliegers. De drie belangrijkste medische alternatieven voor HRT (hormoonsuppletietherapie) om opvliegers te verminderen. Hoe HRT kan worden gemaximaliseerd om opvliegers de baas te worden. De drie natuurlijke, niet-medische alternatieven om opvliegers de baas te worden.  


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in