Water is van levensbelang. De kwaliteit van water is ook heel belangrijk. Vervuild water kan je ziek maken. Op allerlei manieren. Maar niet alleen 'vies' water. Ook energetisch vervuild water kan je lijf ziek maken. Maar je kunt water ook energetisch verbeteren.

Wonderlijk water

Wees wijs met water. Die term bestaat al een tijdje, maar is toch nog steeds van kracht. De vanzelfsprekendheid waarmee wij de kraan opendraaien en verwachten dat er water uit komt is helemaal niet zo logisch! In een groot deel van de wereld is water helemaal niet gewoon. Soms moet je zelfs uren lopen voor je kannetje water! Dan word je vanzelf zuinig! Het kan geen kwaad om daar af en toe eens over na te denken en dan de kraan eens wat minder te laten lopen, of zet eens een emmer onder de kraan als je water aan het warm worden is, daar kun je dan precies de toilet een keer mee doorspoelen.

Water voor je lijf

Langzaamaan zijn we ook wel van het feit doordrongen dat water goed is voor ons lichaam. We weten allemaal inmiddels wel dat ongeveer 2 liter water per dag nodig is om je lichaam gezond te houden. Het kan zelfs diverse, (zelfs veel meer dan wij ons bewust zijn, maar daarover misschien een ander artikel) kwalen voorkomen. We drinken ten eerste te weinig en ten tweede een heleboel foute dranken. Neem nou koffie of alcohol. Dat onttrekt juist vocht aan het lichaam. Je hersenen hebben veel vocht nodig en op het moment dat vocht onttrokken wordt, kan dat zorgen voor hoofdpijn, maar op de lange termijn zelfs voor een ziekte als bijvoorbeeld Alzheimer. Voor ieder kopje koffie en ieder glas alcohol, zou je eigenlijk een glas water moeten drinken ter compensatie.
Momentje hoor, even een glaasje water!

Water is bijzonder

Ik las een tijdje geleden het boek van Masaru Emoto, 'Water weet het antwoord'. Ken je dat? Water is gevoelig voor vibraties. We kennen allemaal wel de ijsbloemen op glas en Emoto laat zien hoe verschillend water, in bevroren toestand, verschillende kristallen laat zien. Water uit een bron bij Lourdes, laat heel andere kristallen zien dan kraanwater bijvoorbeeld. Het water uit Lourdes levert prachtig gevormde kristallen op, terwijl het genoemde kraanwater nauwelijks vorm laat zien. Kraanwater uit Rotterdam levert zelfs weer heel andere kristallen op dan kraanwater uit Amsterdam bijvoorbeeld.

Nu kunnen we dat misschien nog wel begrijpen, maar Emoto neemt ons nog een stapje verder mee. Wat als je water blootstelt aan muziek? Een mooi klassiek stuk levert prachtige kristalbloemen op, maar heavy metal levert een volledig gedeformeerde structuur.

Nog vreemder wordt het, als we water opslaan in een flesje met de woorden 'devil' of 'angel'. Dat levert namelijk ook hele verschillende kristallen op. Positieve, mooie, harmonische woorden leveren dus mooie harmonische, prachtig gevormde ijskristallen op, maar woorden met een negatieve lading, of iets meer negatief georiënteerde muziek bijvoorbeeld, levert grillige vormen op.

Maar…

Ons lijf bestaat voor zo'n 70% uit water. Dat is bekend.
Als we dan het bovenstaande eens in ons achterhoofd houden, dan betekent het dus dat als wij blootgesteld worden aan negativiteit, sombere muziek, narigheid, ons 'lichaamswater' daar ook op zou kunnen reageren. En wanneer wij dus zorgen voor mooie harmonieuze muziek, maar misschien zelfs ook positieve gedachten, een fijne omgeving, rustige meditatie enz., dat ons lichaamswater daar zomaar op reageert, harmonieuzer wordt, en daarmee een helend effect op ons gestel zou kunnen hebben. Stel je dat eens voor!

Als ik daarover nadenk, het is misschien wel de moeite waard om daar een beetje op te letten. Om te proberen positiever in het leven te staan, om op te letten waar we naar luisteren. Misschien zelfs onze gedachten eens onder de loep nemen? Eens wat vaker een wandeling in de natuur. Genieten van een mooie boom, al die dingen hebben hun effect, ook op ons lichaamsvocht. Daar zouden we wel eens veel meer baat bij kunnen hebben dan dat paracetamolletje. En het hoeft niets te kosten, hoogstens een beetje tijd!

Marieke

Water weet het antwoord, Masaru Emoto

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in