In de loop der jaren heb ik heel vaak geprobeerd met roken te stoppen. Daarbij heb ik me ook onderworpen aan een aantal ‘aanbevolen’ methodes. Als jij aan stoppen denkt, dan zijn hier een aantal manieren hoe je het niet moet doen.

Probeer te minderen
Dit is de uitvlucht van de lafaard – en dat weet je. ‘Ik neem er nu een en dan pas weer een om twaalf uur’, zeg je dan. En dan beland je om half elf in een stresssituatie en neem je twee sigaretten om te kalmeren. Maar die tellen niet, toch?

Gebruik pleisters 
Dat is alleen maar een excuus om je lijf aan anderen te laten zien. Dat doe je allemaal: je t-shirt of bloes optillen om je ‘strijdpleister’ te laten zien. En je moet nog steeds met je handen ergens blijven, dus dan neem je een sigaret.

Gebruik nicotinekauwgum 
Je moet constant kauwen om een beetje in een roes te raken. Je tandvlees gaat zeer doen, je kaak ook, je mond smaakt als een verschaalde asbak en je ziet eruit als een koe. Je kunt beter een sigaret pakken.

Gebruik hypnose 
Wil je echte elke keer dat iemand ‘sigaret’ zegt op je hoofd gaan staan?

Gebruik acupunctuur 
Iemand die je niet kent steekt grote naalden in je lijf. In elke normale maatschappij wordt iemand die dat doet opgesloten wegens marteling.

Doe aan lichaamsbeweging 
Binnen vijf minuten heb je een rooie kop, snak je naar adem en hoest je slijm op. Echte fitnessfanaten zullen zo meewarig naar je kijken dat je een sigaret nodig hebt.

Probeer je af te zonderen 
Sluit je op, praat met niemand, mijd alle sociale contacten. Je zult je zo vervelen dat je een sigaret moet hebben.

Probeer een vervangend middel 
Doe dit en je zult ontdekken dat iedereen, maar dan ook iedereen, je stomme vragen begint te stellen als: ‘Probeer je dan te stoppen met roken?’ Daar zul je je zo aan ergeren dat je een sigaret wilt opsteken.

Probeer situaties te vermijden waarin je behoefte krijgt aan een sigaret  
Dit is de standaardmethode die alle ‘deskundigen’ aanraden. Is ook compleet waardeloos. Wil je echt koffie opgeven? Of drank? Of seks? Of televisie kijken? Of ‘s ochtends wakker worden? Snap je wat ik bedoel?

Probeer een niet-roker te worden 
Je zult rokers vertellen hoe goed je je voelt, wat een smerige, walgelijke gewoonte roken is, en dat je nooit meer een sigaret zult aanraken. Allemaal leugens, en dat zal iedereen doorhebben. Dat liegen zal zo veel stress veroorzaken dat je een sigaret moet hebben.

Dus wat moet je doen? Hier komt de methode die echt werkt.

Stop met sigaretten kopen 

Ik ben nu zes jaar nicotinevrij.

Ik voel me geweldig. Roken is een smerige, walgelijke gewoonte, en ik raak nooit meer een sigaret aan.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in