World of Warcraft, EVE ONline, Second Life, Ultima Online, EverQuest – als je denkt dat alle MMO's meer van hetzelfde zijn, dan ken je Entropia Universe nog niet.

Begin een nieuw leven in Entropia Universe
 
World of Warcraft, EVE Online, Second Life – Er zijn veel online computerspellen waarin je een nieuw leven kunt opbouwen. waar je kunt zijn wie en wat je wilt en waar je een geheel nieuwe persoonlijkheid kunt opbouwen. Minder bekend is het spel Entropia Universe, dat al tien jaar lang een pionier is op het gebied van ultra-realistisch spellen.
 
Het eerste idee stamt uit 1995, maar het duurde tot 2001 totdat Entropia Universe een spel op de markt bracht met een revolutionair model: de Real-cash-economie, of RCE.
 
Terwijl andere spellen zoals Ultima Online, EverQuest of World of Warcraft uitgaan van een abonnementsvorm, gaat Entropia Universe uit van een model waarbij spelers hun echte geld kunnen omzetten in spelgeld. Hiervoor geldt een vaste wisselkoers van 1 US$ voor 10 PED (Project Entropia Dollar).
 
Het meest revolutionaire: dit inwisselen kan beide kanten op. Dit betekent dat zeer succesvolle spelers, die in Entropia Universe veel verkopen, hun PED weer kunnen omzetten in echte dollars!

Geld verdienen met spelen!

Wacht… speelgeld omzetten in dollars? Dan kan ik dus geld verdienen door een spel te spelen! In theorie klopt dat, en inderdaad komt het regelmatig voor dat spelers kleine bedragen uit het spel verzilveren. Soms gaat het om hogere bedragen. Ook ondergetekende heeft een deel van zijn investeringen (omgerekend € 300) weer uit het spel kunnen ophalen.
 
Maar in de praktijk is dat slechts voor weinigen weggelegd. Zoals de spelers die een paar jaar geleden instapten met een investering in Planet Calypso (de grootste planeet in het Universe) en daar nu al drie jaar een mooi rendement op maken.
 
Helaas is het spel in de beginperiode vooral in de markt gezet vanuit het argument dat je makkelijk rijk kunt worden. Maar aangezien Entropia Universe een bedrijf is, dat kosten maakt, kan het niet anders dan dat het geld dat binnenkomt meer is dan het geld dat spelers weer opnemen. En ten tijde van de grote hype waren er veel mensen die met onrealistische verwachtingen aan het spel gingen meespelen. Deze spelers gingen een onvermijdelijke teleurstelling tegemoet. Hierdoor heeft het spel op sommige fora een onterecht negatieve reputatie.

Alles heeft waarde

Omdat elk item in Entropia Universe een waarde heeft die in echt geld omgezet kan worden, telkt elke beslissing. Of het nu gaat om je wapen, je luchtvoertuig, zelfs je skills… alles kan worden gekocht en verkocht.

Doordat alles van waarde is, zul je jezelf goed willen informeren voordat je ergens mee begint. Want net zoals je in het echte leven niet zonder rijbewijs in een Jaguar op pad gaat, zou dat ook in het spel tot grote kosten kunnne leiden. Wees dus voorzichtig! Deze extra spanning voegt een enorme dimensie toe aan je gameplay ervaring!

Ultra- realistisch

Door de manier waarop Entropia Universe is ingericht is, is het het meest realistische spel ooit uitgebracht. Het opbouwen van skills leidt tot betere prestaties en het vermogen betere tools te gebruiken. Maar waar het in sommige spellen slechts een kwestie van weken is tot je het hoogste level bereikt hebt, gaat het in Entropia Universe een stuk langzamer. Het bereiken van een mijlpaal is daarmee een veel bevredigender prestatie dan in andere games.
 
Het spel is simpel in opzet, maar complex in de uitvoering. Succesvolle spelers investeren tijd en moeite, en zijn continu op zoek naar manieren om het spel beter te begrijpen.
 
Entropia Universe is dus uitdagender, maar ook bevredigender dan alle andere spellen die in omloop zijn. Dus als jij een beetje fan bent van MMO's, dan moet je dit spel echt een serieuze kans geven!

Professions

Wanneer je aan het spel begint ben je een simpele kolonist. Je doorloopt de tutorial missions, waarbij je kennismaakt met de belangrijkste professions. Het kiezen en specialiseren in een bepaalde profession is een belangrijke keuze. Wordt jij een hunter, een miner, of toch een crafter?
 
De meeste mensen beginnen als hunter, om daarna te gaan minen en vervolgens te craften. Dit is een logische volgorde, want als hunter ben je in staat om eventuele vondsten te verdedigen tegen vijandige monsters. Bovendien bouw je als hunter ook aan de skills die voor mining nodig zijn, en bij mining voor crafting.
 
Binnen de drie professions zijn nog allerlei specialisaties mogelijk. Hoe meer je je specialiseert, hoe sneller je in dat beroep zult ontwikkelen en hoe diepgaander je kennis in de dynamische economische wereld van Entropia Universe.

Leuke dingen doen

Er zijn binnen de wereld nog meer dingen. Niet alles draait om de economische ketting. Ook status en uiterlijk vertoon spelen een rol. Zo kun je als schoonheidsspecialist aan de slag gaan, of als kapper en visagist. Jouw werk is dan om andere avatars een uniek uiterlijk te geven, waardoor ze net wat meer status krijgen. Maar je kunt ook gewoon socializen.

Zoek het maar uit

Binnen Entropia Universe mag je het allemaal zelf uitzoeken. Niet in de zin dat je geen ondersteuning krijgt, want de tutorial leert je alles wat je moet weten om te beginnen en ook de diverse fora bieden een schat aan informatie. Maar doordat er binnen Entropia Universe minder nadruk ligt op Quests (wel beschikbaar, niet noodzakelijk) is het helemaal aan jou om te bepalen wat je gaat doen.

Wil je vanmiddag eens jagen? Dan pak je je lasergun en trek je de velden in. Maar misschien wil je lekker chillen met anderen. Of wie weet heb je zin om wat rond te vliegen en misschien wat ruimtepiraten aan te pakken. De keuze is aan jou!
Het Entropia Universe bestaat uit meerdere planeten, waartussen je met een ruimteschip kunt reizen. Elke planeet heeft een eigen thema. De beste planeet om te beginnen is Planet Calypso. Dit is de grootste planeet, met de meeste bevolking en de sterkste economie.

Aanmelden

Nieuwsgierig geworden? Als je echt klaar bent om je onder te dompelen in een nieuwe wereld… als je klaar bent voor een online uitdaging, een avontuur dat zijn weerga niet kent, meld je dan aan voor een account op Entropia Universe.

See you in world!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in