Na jaren van veel thuis zijn hebben we allemaal wat meer behoefte aan gezelligheid en mensen om ons heen. Toch kan dat niet altijd; vrienden zijn druk, familie heeft geen tijd en soms heb je zelf geen zin. Toch hebben we allemaal Netflix inmiddels wel uitgespeeld en hebben de online pubquizjes ook wel hun charme verloren. Toch zitten we allemaal wel eens een dagje thuis, dus is het wel zaak om aan de slag te blijven! Om je van wat inspiratie te voorzien hebben wij een aantal leuke tips op een rijtje gezet:

  1. Online gokken

Hoewel het misschien niet meteen in je zou opkomen, is het best leuk om zo nu en dan een middagje achter de virtuele goktafels te gaan zitten. Normaal gesproken is gamen ook wel leuk, of andere online spelletjes, maar met gokken staat er ‘echt’ iets op het spel. Ook al is het maar een euro, het levert toch een extra beetje spanning op als het ergens om gaat. Wij spelen zelf graag bij een eu casino als Unibet. Er zijn ook een aantal promoties die meestal op de website lopen, dus het loont om daar nog te kijken – als je €20,- extra speeltegoed krijgt, dan is dat natuurlijk lekker meegenomen. Ook kan je daar wedden op sportwedstrijden. Als je normaal gesproken dus met veel plezier naar Nederlands trots als Max Verstappen of Ajax kijkt, is een wedstrijd extra spannend wanneer je weet dat je er voor jou persoonlijk wat te halen valt bij een gunstige uitslag.

  1. Twitch

Heb je wel eens op Twitch gekeken? Wellicht dat je denkt: ‘daar streamen mensen toch games?’ Dat klopt! Die livestreams zijn natuurlijk erg vermakelijk om naar te kijken, maar er zijn ook meer dan genoeg andere dingen te zien. Zo zijn er mensen die met de kijkers in gesprek gaan (‘Just Chatting’), mensen die koken (‘Food and Drink’) en mensen die steden of andere interessante plekken verkennen (‘Travel & Outdoors’). Omdat er duizenden mensen tegelijkertijd live uitzenden in honderden verschillende categorieen, is er eigenlijk altijd wel iets te zien wat je aan zou kunnen spreken. Klik er eens rond, wellicht dat jij jouw volgende avondvullende programma vindt.

  1. Kies online een boek uit!

Online is er tegenwoordig ook meer dan genoeg te lezen. Boeken ouder dan 100 jaar vallen niet langer onder het auteursrecht en kunnen dus vrij op het internet gelezen worden. Klassiekers als de Great Gatsby kunnen nu met een simpele druk op de knop gedownload worden en door jou worden gelezen. Er zijn tal van websites waarop je honderdduizenden boeken kan vinden. Ook boeken minder oud dan 100 jaar waarvan het auteursrecht niet door de rechthebbende verlengd is kunnen gelezen worden. Er zijn natuurlijk ook mensen die opzettelijk hun boeken online gepubliceerd hebben, omdat ze willen dat zoveel mogelijk mensen ze lezen, dus er is al met al keuze genoeg.