Hoewel het wordt afgekeurd, komt het vaak voor dat vrouwen een relatie krijgen met een man die al een relatie heeft of zelfs getrouwd is. Vriendinnen kunnen zwart-wit tegen hem of jullie relatie aankijken en uit het oog verliezen dat er ook mooie aspecten zitten aan deze verliefdheid. Hoe kun je als vrouw daar het beste omgaan met deze situatie? Hieronder enkele tips om te zorgen dat je het heft in eigen handen houdt.  

Luister naar je gevoel

Het is goed om advies te vragen aan vriendinnen, maar vergeet niet dat adviezen over de liefde vaak gekleurd worden door eigen ervaringen. Luister daarom vooral naar je eigen gevoel. Gaat het je voornamelijk om de spanning, trek je dan terug en zorg dat je op een andere manier spanning in je leven krijgt. Gaat het echt om hem, geniet dan van je verliefdheid en maak hem duidelijk dat het voor jou serieus is.

Blijf je eigen dingen doen

Hij kan van jou niet verwachten dat je je leven volledig op hem instelt en klaar staat wanneer het hem uitkomt. Blijf daarom sporten, afspreken met vriendinnen of wat je maar graag doet. Deze dingen zullen je afleiding geven en je hebt iets om op terug te vallen als hij niet voor jou kiest.

Stel een ultimatum

Een ultimatum stellen klinkt ongezellig en onromantisch en dat is het ook. Het is voor hem niet gemakkelijk om een keuze te maken. Enerzijds is hij verliefd op jou, anderzijds houdt hij van zijn vriendin of vrouw en heeft hij veel met haar meegemaakt. Bovendien brengt het beëindigen van een relatie vaak praktische en financiële gevolgen met zich mee, die hij op zich moet laten inwerken.Toch is het belangrijk om binnen korte tijd duidelijkheid te hebben of hij kiest voor jou of voor zijn vrouw of vriendin. Hoe langer jullie relatie duurt, hoe meer je je gaat hechten aan hem en aan de voordelen van een relatie, dus hoe moeilijker het wordt als daar alsnog een einde aan komt. Leg dat aan hem uit en geef aan wanneer je van hem een keuze verwacht. Als hij nog maar kort een relatie heeft, is een maand voldoende. Heeft hij al langere tijd een relatie of is hij getrouwd, dan zijn twee of drie maanden redelijk. Uiteindelijk zal de keuze hem ook opluchten… Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in