Goede openingszinnen kunnen letterlijk je leven redden bij een eerste date. Waarom? Nou, zoals je weet kan een eerste date heel eng en bedreigend zijn. We zijn doodsbang en onzeker en we bezwijken onder die emoties. We zijn bang afgewezen te worden, bang voor een mislukking, we maken ons druk dat we op het verkeerde moment de verkeerde dingen zullen zeggen en we vragen ons bezorgd af wat onze date van ons zal denken. 

Al die angsten zijn heel menselijk en volledig te begrijpen – maar ze hebben wel rampzalige gevolgen: ze verlammen ons en maken dat we ons niet meer normaal en zelfverzekerd kunnen gedragen, zoals we in het gezelschap van onze familie en onze beste vrienden doen.

Onze persoonlijke angsten brengen ons in de meest ongemakkelijke situaties, waarin we ons vreselijk onzeker voelen, bovenmatig gespannen, boos en gefrustreerd. Uiteindelijk zijn we gedoemd in de meest vervelende, gênante en zelfs vernederende situatie te belanden, die we allemaal kennen als die ‘ongemakkelijke stilte’.

Geloof het of niet, maar de meesten van ons zijn in staat een vloeiend, vlot en prettig gesprek te voeren met mensen die we al jaren kennen – dus met de juiste aanpak moet dat met de vrouw met wie we onze eerste date hebben niet anders zijn.

En de juiste aanpak is…  openingszinnen!

Als je een lijst van onderwerpen en vragen opstelt die je op je eerste date kunt gebruiken, zullen je dating-kwaliteiten met sprongen vooruitgaan.

Als je een arsenaal aan openingszinnen hebt is het doodeenvoudig om het gesprek gaande te houden.

Je weet altijd iets te zeggen, je brengt een levendig gesprek op gang alsof daar niets aan is, je bent niet zenuwachtig, voelt je niet ‘klem’ of ‘geblokkeerd’ en vermijdt de ellende van de ongemakkelijke stilte met het grootste gemak van de wereld.

Hier zijn tien openingszinnen die je op je volgende eerste date kunt gebruiken:

  • Is er een boek dat veel invloed op je heeft gehad?
  • Wat is het beste koopje dat je ooit bent tegengekomen?
  • Wat is het meest irritante dat iemand op een eerste date kan doen?
  • Wat is het bijzonderste dat je kunt?
  • Is er iets waar je geen ‘nee’ tegen kunt zeggen?
  • Welk eten wil je voor geen prijs eten?
  • Wie zijn jouw culthelden? Waarom?
  • Wat is het raarste dat je hebt gedaan als kind?
  • Als je helemaal vrij was om een baan te kiezen, wat zou dat dan zijn?
  • Wat zou de titel van jouw biografie zijn?

Er zijn zo veel openingszinnen die wonderen voor je kunnen doen. Ze kunnen als basis dienen voor een vloeiend, levendig en prettig gesprek waarbij je date jouw ‘echte ik’ kan leren kennen en waarbij  jij alle druk, zorg en angst achter je kunt laten.

Ga nooit met lege handen de deur uit voor je eerste date. Ga zitten, bedenk een paar mooie openingszinnen, leer ze uit je hoofd en oefen ze en je kansen op een fijne date zullen drastisch toenemen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in