Vreemdgaan, dé valkuil voor iedere relatie. Vertrouwen is voor veel mensen het belangrijkste in een relatie. Toch gaan er ongelofelijk veel mensen vreemd. Onderzoek heeft uitgewezen dat Nederland 1,6 miljoen buitenechtelijke kinderen telt. Verder blijkt uit onderzoek dat 25% van de mensen vreemdgaat. Schokkende cijfers en een kans van 1 op 4 dat dit in jouw relatie gebeurt. Tijd om jezelf te beschermen tegen deze psychologische tegenslag. Een aantal manieren om te weten te komen of je partner trouw is gebleven.

Cadeautjes

Wordt je ineens, zonder reden, overladen met cadeautjes? Bedenk dan goed dat er een reden achter deze toevallige verassing kan zitten. Je partner heeft in dat geval een schuldgevoel en wil dit door middel van cadeaus afkopen.

Veel werk

Is je partner vaak aan het werk en is het altijd druk op de zaak? De kans bestaat dat dit inderdaad het geval is. Een andere reden kan zijn dat je partner een excuus zoekt om tijd vrij te kunnen maken voor een affaire. Als al die extra uren zich niet vertalen in extra geld op het loonstrookje is het tijd om vragen te stellen.

Geen tijd meer voor je

Je partner spreekt veel af met vrienden en hij/zij heeft steeds minder tijd voor jou. Het kan zijn dat je partner vreemdgaat en jou daarom niet meer direct nodig heeft voor zijn/haar behoeftes.

Andere redenen voor vreemdgaan

Het bovenstaande is slechts een greep uit de lange lijst van opvallende eigenschappen die kunnen duiden op ontrouw. Nog vijftien eigenschappen die vreemdgaan kunnen verraden:

  1. Je partner wil geen (of minder) sex met jou.
  2. Je partner doet geheimzinnig over haar rooster.
  3. Je bent niet meer belangrijk voor hem of haar.
  4. ‘’Ik hou van je’’ is verdwenen uit het woordenboek van je geliefde.
  5. Je partner toont geen interesse in de toekomst van je relatie.
  6. Je partner geeft geen complimenten meer over je uiterlijk.
  7. Je partner praat niet meer tegen jou en de onderlinge communicatie over en weer is verwenen.
  8. Gebrek aan zelfvertrouwen kan er toe leiden dat je partner dit gebrek opvult door vreemd te gaan. (Bedenk dat dit niet altijd het geval is, maar onzekerheid kan leiden tot een behoefte om gewild te zijn)
  9. Je vrienden vragen wat er mis is met je partner. Veranderingen in gedrag worden in een relatie vaak eerder opgemerkt door mensen die dicht bij je staan. Luister dan ook goed naar wat zij zeggen over het gedrag van je partner.
  10. Je partner heeft ineens een SOA opgelopen.
  11. Je partner stelt, tijdens een gesprek over vreemdgaan, ineens zijn mening bij en zegt dat vreemdgaan niet direct het einde van een relatie hoeft te betekenen.
  12. Je partner maakt meer dan vroeger gebruik van de computer en het internet. Dit kan wijzen op het hebben van (seksuele) contacten op het web.
  13.  Je partner voelt zich snel beledigd/bedreigd om opmerkingen (hoe onschuldig ook) die je maakt.
  14. Je partner is ongeïnteresseerd en afwezig tijdens de sex.
  15. Je partner ontvangt allerlei sms-berichten die vrijwel direct gewist worden.

Pas op met het onterecht beschuldigen van je partner. Dit kan leiden tot onnodige ruzie en extreme vorm van jaloezie en bijdragen aan een verdere ontwrichting van de relatie. 

Helemaal mee eens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in