Om een goede echtgenoot te worden moet je weten wat je vrouw wil. Er zijn drie emotionele basisbehoeften om lief te hebben en liefde terug te ontvangen: de behoefte bij iemand te horen, de behoefte aan een goed zelfbeeld, en de behoefte aan zelfstandigheid.

Iedereen heeft bevestiging nodig. Iedereen wil weten dat iemand van hem houdt. De beste manieren om ‘ik hou van je’ te zeggen zijn meestal de simpele, alledaagse, schijnbaar onbelangrijke manieren als een onverwachte knuffel of iemands hand vasthouden als je samen loopt.

Er zullen dagen zijn dat je vrouw fouten maakt of geen leuk gezelschap is. Niemand is volmaakt. Ze verlangt en verdient je bereidheid om haar te begrijpen en te vergeven. Onthoud dat geen relatie in stand blijft zonder vergeving.

Laat je gesprekken met je vrouw nooit afzakken tot louter gepraat over jullie kinderen, jullie baan en het weer. Als dat gebeurt, kan je huwelijk wel eens in zwaar weer komen.

‘Quality time’ hebben met je vrouw en kinderen gebeurt niet zomaar. Je moet het laten gebeuren door niet alleen plannen te maken maar die ook uit te voeren. Tijd doorbrengen met je geliefden moet een hoge prioriteit zijn.

Als je uit gewoonte negatief reageert op je vrouw en kinderen kan dat tot verwijdering leiden. Denk twee keer na voor je ‘nee’ zegt en je zult verbaasd staan hoe ‘ja’ zeggen je relaties verbetert. Voor een vrouw is het echt ontmoedigend als ze haar gedachten en gevoelens met haar partner deelt en dan merkt dat hij niet echt naar haar luistert. Je vrouw wil dat je niet alleen met je oren luistert, maar ook met je hart.

Hoe vaak zeg je ‘alsjeblieft’ of ‘dank je’ of geef je je vrouw onverwacht een kus?

Helaas vergeten sommige echtparen dat vriendelijkheid en hartelijkheid de sleutels zijn tot een succesvol huwelijk.

Doe er niet moeilijk over als je vrouw een paar keer per maand een dag vrij neemt. Dat betekent dat ze zich geen zorgen hoeft te maken over wat er met de kinderen, het huis, de huisdieren of met jou gebeurt. Ze verdient deze onderbreking van haar programma en ze moet die zichzelf gunnen om emotioneel en fysiek gezond te blijven.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in