Op internet kun je echt alles kopen; maar je moet er wel voorzichtig zijn met betalen. Controleer altijd hoe veilig het systeem is en weet wat je doet. Hieronder volgen een aantal handige tips voor onlinewinkelen.

 

""

Waarom online winkelen?

Winkelen op internet is een van de simpelste en gemakkelijkste manieren om producten te kopen. Je hoeft je huis niet uit om ergens in de rij te gaan staan en je kunt heel goed prijzen vergelijken. Ook zijn de prijzen vaak lager omdat internetwinkels minder overheadkosten hebben dan normale winkels. Als je zo snel mogelijke de beste deal wilt vinden voor een product, kijk dan op internet.

Creditcard of iDeal?

Als je online winkelt, kun je meestal betalen met creditcard of iDeal. Als je betaalt met iDeal is het geld meteen van je rekening. Met je creditcard is dat een ander geval en kun je gespreid betalen. Creditcards bieden vaak wel een verzekering van het gekochte product.

Houd alles goed bij

Als je iets online koopt, dan krijg je vaak een email met daarin alle informatie over je aankoop. Bewaar deze email, print hem uit en bewaar de print goed. Je hebt dan op papier bewijs van je aankoop, net als een bonnetje bij een reguliere aankoop in de winkel. Dit helpt je voor het geval er iets fout gaat.

Gebruik alleen betrouwbare websites

Al is onlineshopping veilig, gebruik alleen bekende en betrouwbare sites. Kleine internetwinkels hebben mogelijk nog niet de juiste beveiliging paraat om bijv. jouw kaartnummer geheim te houden. Ook leveren betrouwbare internetwinkels je producten vaak sneller en zonder problemen.

Voorwaarden en de kleine lettertjes

Als je online aankopen doet, dan wordt er ook vaak gevraagd of je akkoord gaat met de voorwaarden van het bedrijf. De meeste mensen lezen deze voorwaarden niet, maar het is wel belangrijk. Vaak staan er voorwaarden in die het je lastig maken als je niet tevreden bent over de winkel of het product. Lees de voorwaarden en alle kleine lettertjes zodat je weet wat je positie is als er een geschil komt over de transactie.

Virtuele kaarten

Er zijn ook aanbieders van virtuele betaalkaarten. Zo’n kaart genereert voor elke betaling een nieuw kaartnummer om eenmalig te gebruiken. Als je veel koopt op internet, kun je overwegen zo’n virtuele kaart te nemen. Zo houd je je online- en offline-aankopen goed uit elkaar.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in