Ik wou dat er geen algemene regels waren en dat we zo naar de burgerlijke stand konden, maar het is een ritueel, er zijn dingen die gebeuren die we graag stimuleren, om belangstelling te wekken, maar die ons ook verwarren. Zijn we perfect? Als we gewoon willekeurig een stel vormen, vermindert dat misschien onze kans op geluk op de lange termijn. Toch zijn eerdere generaties met een veel minder gecompliceerde lijst van criteria ook geslaagd in het huwelijk. Gearrangeerde huwelijken werken ook, interessant genoeg.

In elke samenleving is er een vast omschreven reeks sociale regels die we volgen: hoe en wanneer we eten, hoe we ons in het openbaar gedragen. Waar het hier om gaat is dat er voor vrouwen die daten bepaalde tips zijn die hen helpen slagvaardiger te zijn.

Als we ervan uitgaan dat daten een spel is, dan heeft dat spel regels, en ook winnaars en verliezers. Als je de regels van tevoren kent, heb je een voorsprong. Als mensen de regels kennen die jij aanhoudt, kun je, afhankelijk van de situatie, de regels veranderen om de man geïnteresseerd te houden. Mannen zijn dol op uitdagingen, dus voel je vrij de regels te veranderen als je daartoe de neiging hebt..

Je kunt de regels scheiden in verschillende groepen, in daten en online daten. Beide terreinen hebben regels die je moet volgen wil je succes hebben.

De meeste datingsites hebben een veiligheids- en privacybeleid; hebben ze dat niet, dan kun je er beter wegblijven. Met veiligheid bedoelen we dat ze hun leden screenen, ze hebben een beleid en voorwaarden waarmee mensen van de site kunnen worden verwijderd of de toegang ontzegd kunnen krijgen. Ze kunnen beschermende maatregelen hebben die garanderen dat de leden van de datingsite niet ernstig in verlegenheid worden gebracht als ze ingelogd zijn. Daarnaast garanderen sommige sites bescherming van de registratiegegevens en hebben ze een strikt wachtwoordsysteem.

De beste datingsites houden bij het online daten speciaal rekening met vrouwen en hebben een beleid waarbij vrouwelijke leden ongestraft personen kunnen blokkeren met wie ze niet willen communiceren. Sommige sites bestraffen dit blokkeren en we raden je aan die niet te gebruiken.

E-mail moet altijd een privé-aangelegenheid blijven en de beste datingsites houden de aan jou gerichte e-mail op de site, zodat je beschermd bent, en sturen de boodschappen nooit door naar je eigen e-mailadres. ‘Instant messaging’ wordt bij online daten steeds meer gebruikt en maakt directe communicatie mogelijk met anderen die op hetzelfde moment online zijn. Zo kun je privé gesprekken hebben waaruit een positieve relatie kan voortvloeien.

 Chatrooms heb je niet bij alle datingsites, maar we vinden ze heel nuttig voor nieuwe daters die het leuk vinden om met verschillende mensen tegelijk te chatten. Het is een goede manier om je vaardigheid in deze vorm te trainen. Bij de beste sites kun je in de chatroom een schuilnaam gebruiken, zodat je anoniem blijft. De andere vorm van communicatie die we steeds meer zien is de voicemail. Naast het online communiceren is het handig om  boodschappen te kunnen inspreken en terugluisteren zonder je eigen telefoonnummer te hoeven geven.

Schoonheid wint het natuurlijk vaak. We zouden liever iets anders zeggen, maar er zijn maar weinigen onder ons die niet  aantrekkelijk zouden willen zijn. Het zit in ons bloed om ja te zeggen tegen een aantrekkelijk persoon. Schoonheid straalt af op de omgeving, als je in de buurt van zo iemand bent voel je je ook direct beter over jezelf. De meesten van ons zijn geen model en daarom reageren we meestal niet op mensen die ons weinig zeggen. Als je van iets moois kunt genieten, geniet je ook van een mooi iemand. Dat negeren zou hypocriet zijn.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in