Wil je graag een goede indruk maken op je (eerste) date. Wil jij je date imponeren, zonder dat je onhandig en overijverig lijkt. Iedereen kan het doen, maar op een voorwaarde. En dat is dat je vertrouwen hebt in jezelf.

Hieronder staan een aantal stappen die er voor zorgen dat je een topdate zult hebben. 

 1. Vergeet niet wie je bent en onthoud wie je probeert te imponeren. Probeer niet iemand anders te zijn, want je bedrog zal doorschemeren.
 2. Houd zijn / haar aandacht met grappige anekdotes en verhalen, maar geen melige grappen. Het kan leiden tot een vreemd moment. Lachen breekt vaak het ijs en iedereen houdt van iemand met een gevoel voor humor. De meeste mensen houden van grappige verhalen, maar niet te vies. Vooral op een eerste date.
 3. Kleed je en kijk verfijnd. Tenzij je je date meeneemt naar het strand, anders moet je geen slippers of een korte broek dragen op je eerste date. Het maakt niet uit wat je voor de kost doet, maar zeg dat je geniet van wat je doet en dat je er trots op bent. Wees niet te opschepperig – mensen vinden dat meestal te grof en offensief.
 4. Klaag niet over alles. Familie, vrienden, werk, baas, de auto, het weer, belastingen en bezineprijzen moeten uit het gesprek blijven. In plaats daarvan probeer te glimlachen en laat je date weten dat je een leuk persoon bent. Dat je niet iemand bent die saai is om mee te praten.
 5. Koop bloemen voor haar. Vrouwen zijn dolblij als ze bloemen krijgt. Als je iets anders klein wil kopen, koop dan een kaars of een fotolijstje (niet met je eigen foto erin). Je wilt dat zij weet dat je over haar denkt en dat je onthoud wat zij willen. Maar overdrijf niet.
 6. Wees hoffelijk. Houd de deur open en help haar met haar jas, schuif haar stoel aan, onderbreek haar niet, gebruik je mobiele telefoon niet en kijk niet naar andere mensen.
 7. Vraag over haarzelf. Probeer niet al te nieuwsgierige vragen en geen persoonlijke vragen te stellen. Zorg ervoor dat ze een goed gevoel heeft wanneer ze praat over haar carrière, hobby’s, interesses en meningen. Luister goed en aandachtig, mensen hebben over het algemeen een hekel als ze twee keer dezelfde vragen gesteld krijgen.
 8. Complimenteer haar. Vertel haar dat ze er mooi uitziet, dat ze lekker ruikt en dat ze intelligent is en zeg haar dat ze een mooi huis heeft. Hier zal ze een glimlach geven.
 9. Praat over je interesses. Praat ook over haar belangen en probeer wederzijdse belangen te vinden. En wie weet, vindt zij bepaalde dingen net zo leuk als jij en vloeit hier een goed gesprek uit. 

Tips voor tijdens de date 

 • Als er een stil moment valt, val dan maar in een citaat van een beroemd persoon om haar aan het lachen te krijgen of vraag haar wat ze denkt.
 • Als je je date echt wil imponeren, probeer haar dan niet op de eerste date naar een bar mee te nemen. Probeer een koffieshop. Een diner is leuk, maar dat is voor de tweede of derde date.
 • Voor de eerste kus, probeer niet haar hele gezicht te likken. Gewoon kusje op de wang en kijk dan wat zij doet.
 • Let op je snelheid met het rijden tijdens je date. Ze zal niet onder de indruk zijn. En pas de temperatuur aan in de auto zodat zij zich op haar gemak voelt bij jou.
 • Raak niet haar seksuele delen van het lichaam aan, maar raak haar hand, arm, schouder of nek af en toe aan.
 • Als je zegt dat je haar zult bellen, bel haar dan ook.
 • Praat niet over je vorige relaties.
 • Drinken is gezellig, maar drink niet te veel. Zeker niet op de eerste date.
 • Ga niet in een verhitte discussie over religie, politiek of geld.
 • Focus je op haar goed kwaliteiten en niet op haar gebreken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in