Louis van Gaal noemt zichzelf een ‘Feier-Biest’, maar zijn landgenoot Mark van Bommel kan er ook wat van. De beelden waarop de middenvelder zijn trainer trakteerde op een bierdouche kwamen al een paar keer voorbij en ook een journalist van BILD moest eraan geloven. Hij werd het slachtoffer van het goede humeur van Van Bommel.

Na het behalen van de landstitel bood de aanvoerder van Bayern de desbetreffende journalist een slok bier aan, maar de reporter leek er al niet gerust op te zijn. Uit beleefdheid besloot hij toch om een slokje te nemen, maar dat had hij beter niet kunnen doen.

Wanneer Van Bommel een slokje uit zijn drie literglas aanbiedt, kijkt de reporter al argwanend uit zijn ogen. Uit beleefdheid – of wellicht uit dorst – neemt de journalist de uitnodiging van Van Bommel aan.

Dat had de verslaggever beter niet kunnen doen, want enkele seconden later gooit de international, volgende maand met Oranje actief op het WK voetbal, de gehele inhoud van het immense glas over hem heen. 

De grond wordt na de bierwaterval van de Bayern-aanvoerder zo glad dat de journalist zelfs onderuit glijdt. Van Bommel biedt voor dit laatste nog even zijn excuses aan, die de reporter lachend als een boer met kiespijn accepteert. Of de voormalig PSV'er de komende tijd nog zal lachen als hij de Duitse krant openslaat is echter nog maar de vraag.

Van Bommel is bezig aan zijn vierde seizoen bij Bayern München en werd in 2008 al eens kampioen met Bayern. Toen was hij echter geen aanvoerder. Sinds de komst van Van Gaal is de 33-jarige middenvelder wel aanvoerder van het elftal. Van Bommel is hierdoor de eerste aanvoerder van de landskampioen die niet de Duitse nationaliteit bezit.

De oefenmeester werd eerder kampioen met Ajax, Barcelona en AZ. De landstitel met Bayern München is zijn zevende titel als trainer. Van Gaal was benauwd voor de traditionele bierdouche na het behalen van de titel. Hoewel Van Gaal zijn spelers vriendelijk doch dringend verzocht dit niet te doen, wilde de spelers niet afwijken van de traditie. Van Gaal sloeg op de vlucht, het zorgde voor een komisch tafereel en uiteindelijk voelde de trainer toch nattigheid. 

De festiviteiten bij Bayern zijn inmiddels voorbij: het vizier wordt gericht op de aankomende bekerfinale tegen Werder Bremen, die voor dit weekend op het programma staat. Volgende week speelt Bayern bovendien nog de Champions League-finale tegen Internazionale. Van Gaal liet al weten dat hij eventuele overwinningen weer groots wilde vieren, maar hij betwijfelde of het stadsbestuur drie feestjes ziet zitten.

Klik op de link hieronder voor het filmpje:
http://www.youtube.com/watch?v=kE6rz5BfShA&feature=player_embedded

http://www.voetbalzone.nl

http://www.ad.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in