Robin Haase en Jesse Huta Galung zijn er niet in geslaagd om het Nederlands Davis Cup team op voorsprong te zetten in het Zuid-Afrikaanse Potchefstroom. De Zuid-Afrikanen leiden nu met 2-1.

Vier sets

Rik de Voest en Kevin Anderson waren in vier sets te sterk: 7-6 (5), 2-6, 4-6, 4-6. Oorspronkelijk stonden Igor Sijsling en Jesse Huta Galung op het schema om de dubbel te spelen, maar Davis Cup captain Jan Siemerink besloot op het laatste moment om Robin Haase naast Huta Galung op te stellen. Ook Zuid-Afrika wisselde in de opstelling: dubbelspecialist Wesley Moodie meldde zich af met griep, waardoor de ervaren De Voest samen met Anderson startte. In de eerste set verliep alles op service waardoor een tiebreak onvermijdelijk was. In de tiebreak speelde Nederland sterk en met 7-5 ging de eerste set dan ook naar Nederland. 
De Zuid-Afrikanen waren echter in staat om hun niveau in de tweede set flink op te krikken en met twee breaks ging de set met 6-2 naar hen. Ook in de derde set waren De Voest en Anderson sterker: dit keer hadden zij aan één break genoeg om het pleit te beslechten: 6-4. In de eerste drie sets was Nederland niet in staat om een aantal breakpoints af te dwingen, maar bij een 4-3 achterstand in de vierde set leek de wedstrijd te kantelen. De Voest leverde voor het eerst zijn service in waardoor Nederland langszij kwam. In de aansluitende game verloor Haase echter eveneens zijn service, waardoor Zuid-Afrika plots alsnog voor de wedstrijd mocht serveren. Anderson produceerde vier goede services en met een love game ging de dubbelpartij naar Zuid-Afrika.

Nog niet uitgeschakeld

Op vrijdag (8 juli) won Robin Haase zijn wedstrijd tegen Rik de Voest, maar verloor Thomas Schoorel tegen Anderson, waardoor de stand voorafgaand aan de dubbel gelijk was. Door de winst in het dubbelspel heeft Zuid-Afrika nog maar één wedstrijd nodig om zich te verzekeren van een promotie/degradatie wedstrijd voor de Wereldgroep. Robin Haase ontmoet morgenochtend (10 juli) om tien uur Kevin Anderson. Bij winst voor de Nederlander strijden Thomas Schoorel en (vermoedelijk) Izak van der Merwe om het laatste en beslissende punt. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in