Ondanks dat het overgrote deel in het bedrijfsleven mannen zijn, hebben we hier in Nederland natuurlijk ook veel machtige vrouwen. Hierbij een overzicht van de tien machtigste vrouwen van Nederland in 2011.

10. Marjan Oudeman

Marjan Oudeman is Executive Committee van AkzoNobel. Tot 2008 zat ze enkele jaren in het bestuur van Corus/Tata Steel.

9.   Karla Peijs

Drs. Karla Peijs is Commissaris van de koningin te Zeeland en lid van de Raad van commissarissen van Aegon. Daarnaast heeft ze nog een hele waslijst aan nevenfuncties. Tussen 2003 en 2007 was ze minister van Verkeer en Waterstaat in het kabinet van Balkenende II en III.

8.   Merel van Vroonhoven

Dit jaar werd zij benoemd tot lid van de Raad van commissarissen van Havenbedrijf Rotterdam. Daarnaast is zij directeur van de Nederlandse Spoorwegen en lid van de Raad van Toezicht van de TU Delft.

7.   Irene Asscher-Vonk

De juriste is al bijna twintig jaar commissaris van een groot aantal uiteenlopende bedrijven. Van KLM tot Philip Morris en Rabobank, van bouw-, techniek- en installatiebedrijf TBI tot vervoersonderneming Arriva.   

6.   Else Bos

Else Bos is de CEO en lid Raad van bestuur van PGGM. Daarnaast is ze ook nog lid van de Raad van commissarissen van AlpInvest en lid Raad van commissarissen Nederlandse Waterschapsbank.

5.   Louise Fresco

Als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Non-executive director van Unilever, lid van de Raad van commissarisen van de Rabobank en Kroonlid van de SER.

4.   Pamela Boumeester

De vierde positie op de lijst is voor Pamela Bouwmeester, oud-CEO NS Poort. Deze topvrouw is toezichthouder bij diverse ondernemingen als Ordina, Delta Lloyd en Heijmans.

3.   Herna Verhagen

Herna Verhagen is lid van de Raad van Bestuur van Post NL, lid Raad van commissarissen Nutreco, SNS Reaal, lid van Raad van Advies van Rijkswaterstaat en Van Speijk prijs.

2.   Annemiek Fentener van Vlissingen

Ze stond vorig jaar op nummer één, Annemiek Fentener van Vlissingen is lid Raad van Toezicht UMC Utrecht en het Nationale Park De Hoge Veluwe, lid Raad van commissarissen Stadsherstel Amsterdam, Flint Holding, Heineken, DNB, voorzitter Raad van commissarissen SHV Holding en bestuurslid Ubbo Emmius Fonds.

1.   Marike van Lier Lels

Aan de top van de top tien van de machtigste vrouwen in Nederland staat Marike van der Lier Lels. Onder andere lid van de Raad van commissarisen van KPN, Reed Elsevier, USG People, Maersk Benelux B.V. en TKH Group. Daarnaast is ze eigenaar van Lels en Co.

www.managementscope.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in