Het besluit over het al dan niet bouwen van een nieuw onderkomen voor Feyenoord laat nog even op zich wachten. De huidige Kuip heeft de toppen van zijn mogelijkheden bereikt en is aan vervanging toe. De gemeenteraad in Rotterdam wacht echter nog een aantal maanden met het definitieve besluit.

Einde van het jaar

"DeIn eerste instantie had de gemeenteraard de intentie om de besluitvorming voor de zomer van 2011 af te ronden. De besluitvorming nam echter dermate veel tijd in beslag, dat de gemeente besloot om het definitieve besluit op te schorten naar eind 2011. Er is daarentegen al wel liefst 82 miljoen gereserveerd voor het plan 'Stadionpark', waar  de buitenruimte en de wegen naar het eventueel te bouwen stadion onder vallen. Het is de bedoeling om van 'de nieuwe Kuip' een multifunctioneel stadion te maken, waar ruimte is voor meer dan alleen voetbal: zowel top- als breedtespot wordt bij dat plan betrokken. Geld voor dat project is er vooralsnog niet. 
Tom Harman van de Rotterdamse PvdA gaf eerder al aan nog eens goed alle financiële ins en outs te bekijken. Hij stelde voor om ook nog eens goed te onderzoeken of de huidige Kuip niet gerenoveerd kan worden: "Dat idee moeten we niet te snel van tafel vegen." Ook Leefbaar Rotterdam schaarde zich achter deze gedachte. De nieuwe Kuip zal zeker tussen de honderd en tweehonderd miljoen euro gaan kosten.

Van Merwijk

Stadiondirecteur van De Kuip, Jan van Merwijk, gaf reeds aan geen heil te zien in het plan om De Kuip te renoveren. Desalniettemin raakt van Merwijk niet in paniek: de bouw van het stadion zou toch pas in 2017 van start gaan en tot die tijd ziet Van Merwijk het liefst dat er veel tijd wordt genomen om tot een verstandig besluit te komen. Van Merwijk is dan ook niet teleurgesteld met het besluit van de gemeente om meer tijd te nemen. De gemeente heeft meer tijd nodig omdat op het moment een nieuw plan op tafel ligt. Er wordt onderzocht of de nieuwe Kuip op de plaats van de huidige Kuip gebouwd kan worden. Een eenvoudig proces gaat dat zeer waarschijnlijk niet worden: De Kuip staat immers op de Nationale Monumentenlijst.

http://www.fr12.nl/nieuws/14898-directeur-kuip-maakt-zich-geen-zorgen-over-toekomst.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in