Peter Sagan heeft de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. Damiano Cunego mag morgen de leiderstrui aantrekken. Beste Nederlander is Bauke Mollema op een derde plaats.

Ronde van Zwitserland: etappe twee

De Slowaak Peter Sagan heeft de tweede etappe in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De renner van Liquigas klopt in een sprint-a-deux Damiano Cunego, die wel de leiderstrui overneemt van Mauricio Soler.

De koers

Rasaanvaller Jens Voigt brak de etappe open door vroeg in de aanval te gaan. Dankzij zijn aanvalslust ontstond er een kopgroep van ongeveer dertig man met daarbij onder andere Andy Schleck, Wout Poels, Jakob Fuglslang, Peter Sagan en Laurens ten Dam.

Op de Grimselpas gingen de renners los en ontstond er een echte slijtageslag in de kopgroep. Bovenaan de eerste klim van de dag waren er nog slechts vijf man over: Fuglslang, Poels, Ten Dam, Sagan en Schleck. Die vijf zouden niet vooruit blijven want in de afdaling sloten er weer pakweg tien man aan. Voor Jan Bakelandts ging de afdaling niet rap genoeg en hij ging ervandoor, waardoor hij een minuut bij elkaar reed.

Op de Grosse Scheidegg werd de Belg weer bijgehaald door een groepje van zes man. Ook in het peloton werd het onrustig en ’De Kleine Prins’, Damiano Cunego, ging in de aanval. Hij reed in zijn eentje het gat van twee minuten dicht en kwam als eerste boven, gevolgd op enkele seconden door Ten Dam, die morgen wel de bergtrui aan mag trekken.

Ten Dam slaagde er niet in om bij Cunego aan te sluiten in de afdaling. Sterker nog, hij werd gepasseerd door Christiano Salerno, die ten val kwam, en later ook Sagan. Hij beet zich vast in het wiel van Cunego en wist de sprint te winnen. Daarachter was inmiddels ook Fuglslang aangesloten bij Ten Dam, die met zijn mountainbike-verleden perfect wist hoe hij de afdaling aan moest pakken. Fuglslang won dat sprintje.

Cunego leider, Mollema beste Nederland in algemeen klassement

Cunego staat nu eerst in het klassement, met een riante voorsprong van 51 seconden op Mauricio Soler. Bauke Mollema kwam met een select groepje binnen en staat derde. Ook Ten Dam deed goede zaken, hij staat nu derde. Ook is Steven Kruiswijk de top 10 binnengeslopen, hij doet het erg goed met een negende plek.  

http://www.wielerflits.nl/nieuws/14141/sagan-wint-in-zwitserland,-cunego-leider.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in