Het is herfst en dat betekent dat de school weldra zal beginnen. De schoolbus, klaslokalen en ook schoolreisjes horen bij het schooljaar. Er zijn wat ideetjes die je naar boven kan brengen voor speciale schoolreisjes. Dit  is deels afhankelijk van je locatie en de klas waaraan lesgeeft. Hier zijn een paar klassikale uitjes die je zou kunnen maken in het herfstseizoen.

Waar je ook bent, een uitje naar een pompoenenveld is altijd wel een leuk ideetje. De pompoenen zijn dan op hun best, en op Halloween in oktober is er geen redden waarom je niet de kinderen daarheen zou brengen. Geef zee en pompoen om in te snijden en leer zee en beetje over hoe een boer een pompoen zo groot weet te kweken. Er is niks leukers dan dit, integendeel.

Voordat je echter de oktobermaand begint met een uitje naar een pompoenenveld, wat dacht je van een uitje naar een park om wat bladeren te bezichtigen? Kijk naar de bladeren en hoe hun kleuren veranderen. Zorg ervoor dat de kinderen zich bezighouden met hoeveel kleur de bladeren krijgen en hoe lang dat zo blijft. Je kan bijhouden hoe lang ze in de boom blijven hangen totdat ze naar beneden vallen, en de kinderen leren waarom dat eigenlijk gebeurt.

Een leuk uitje voor november kan een kalkoenenboerderij zijn. De kalkoen is het symbool voor Thanksgiving, en dit is weer het symbool van november. In de laatste maand van de herfst kan je de kinderen naar de boerderij meenemen en ze de kalkoenen laten zien voordat ze gebruikt worden voor het eten. Natuurlijk vertel je dat niet aan de kinderen maar het is altijd leuk om de dieren van dichtbij te zien, vooral vanuit een klassikaal standpunt.

Het maken van een reisje is best makkelijk in de herfst omdat er niet veel moeilijkheden zijn qua weersomstandigheden. Het is misschien niet erg warm, maar er zijn een aantal dingen die je kan doen om de kinderen naar buiten te krijgen. Er zijn genoeg dingen te doen in dit seizoen, en ook een aantal leuke feestdagen waar je op een creatieve manier met de kinderen om kan gaan.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in