De feestdagen zijn de periodes waarin de meeste families samenkomen om bijvoorbeeld het einde van het jaar te vieren. Sommige mensen hebben echter niet het geluk om te genieten van de leuke tijden en vrolijke dagen die de rest van ons wel heeft. Het kan frustrerend en ontmoedigend zijn om met een uit elkaar gevallen familie om te gaan. Het is gewoon moeilijk, dus hoe ga je hiermee om?

Als je geen familie hebt zou je mensen moeten zoeken die je als een familielid behandelen. Misschien is het een goede vriend die je opneemt, of misschien een vriendin die je met haar familie om laat gaan tijdens de feestdagen. Er is niet veel voor nodig om te genieten van de feestdagen.

Soms zijn de feestdagen een goede periode om ruzies in de familie of tussen goede vrienden op te lossen. Het enige wat er hoeft te gebeuren is dat men gaat beseffen dat de meeste problemen opgelost kunnen worden door middel van gesprekken. Af en toe kan het samenzijn al voldoende impact hebben.

Het is ook heel handig om iets achter de hand te hebben om met je problemen om te gaan. Ik heb teveel mensen gezien die terugvallen op drank of andere middelen om hun problemen te vergeten die ze hebben me de feestdagen waar iedereen altijd zo vrolijk lijkt. Zelf zijn ze niet zo vrolijk. Het gebruik van alcohol en drugs om je problemen te vergeten maakt het alleen maar erger.

Als een deel van je familie alcohol en drugs nodig heeft, is het nu het moment om ze hulp voor ze te zoeken. Gebruik de opgewekte stemming van de feestdagen om ze te laten zien dat hun familie van hen houdt en graag wilt dat ze beter worden. Het is mogelijk dat het niet werkt, maar misschien is het de beste tijd om iemand een nieuw inzicht te geven.

Familieproblemen zijn nooit leuk, in welke tijd dan ook. Als je problemen hebt met je familie, probeer dan zo snel mogelijk gesprekken op gang te brengen. Het is nooit goed om je gevoelens op te kroppen, vooral niet als het op familie aankomt. Sommige problemen kunnen nooit opgelost worden, maar het is altijd beter om het op z´n minst te proberen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in